Partnerships

Home > Partnerships > Download: Deel de toekomst - 65 maatregelen voor de deeleconomie in een veerkrachtig Vlaanderen

Deel de toekomst - 65 maatregelen voor de deeleconomie in een veerkrachtig Vlaanderen

Share

Als 20% van de onderbezette woningen in Vlaanderen via samenhuizen gedeeld werd met andere bewoners, zou dit de nood aan 300.000 extra wooneenheden tegen 2030 oplossen.

In een stad waarvan de helft van de inwoners gebruik maken van autodelen, zouden tot vijf keer minder wagens rondrijden.

Repair Cafés kunnen tot 70% van defecte toestellen een tweede leven geven.

Dit zijn drie concrete voorbeelden uit het Memorandum Deel de toekomst; 65 maatregelen voor de deeleconomie in een veerkrachtig Vlaanderen dat Bond Beter Leefmilieu (BBL), Netwerk Bewust Verbruiken,Taxistop, Autopia, Samenhuizen, Velt en Voedselteams hebben opgesteld om beleidsmakers te inspireren en aan te moedigen concrete maatregelen te nemen ter bevordering van de deeleconomie.

Met deze voorstellen wil het middenveld de politiek vragen om haar verantwoordelijkheid op te nemen als facilitator, ondersteuner en regulator van de deeleconomie. Het memorandum bevat 65 concrete en toepasbare voorstellen op het gebied van mobiliteit, voeding, consumptiegoederen en wonen en doet daarnaast aanbevelingen om de fundamenten voor deze cruciale economische innovatie te versterken.

Publicatiedatum: 18-02-2014


Download:

   pdfDeel de toekomst - 65 maatregelen voor een Vlaamse deeleconomie.pdf PDF 4MB
   opgelet!Om een PDF bestand te downloaden op Windows:
Klik met de rechter muisknop en kies ‘Bewaar link als’.