Cleaner Car Contracts | Bond Beter Leefmilieu

U bent hier

Cleaner Car Contracts

Samen op weg naar een schonere leasevloot

Cleaner Car Contracts wil schonere auto’s op de weg krijgen. Om dat te bereiken, brengen we leasebedrijven, fleetowners en de milieubeweging samen. Ons gemeenschappelijk doel: een meer duurzame bedrijfsmobiliteit, minder brandstofkosten en een schonere wereld. Door deel te nemen, engageren leasefirma’s en fleetowners zich om hun wagenpark ecologischer te maken. Ze verbinden zich ertoe om vooropgestelde verbeteringen op het vlak van CO2-uitstoot en Ecoscore na te streven en krijgen hiervoor erkenning, ondersteuning en advies vanuit het netwerk.

Cleaner Car Contracts (CCC) is een Europees verhaal: sinds 2010 werken ondernemingen en ngo’s samen om duurzame mobiliteit in verschillende Europese landen te stimuleren. In België is Athlon Car Lease toegetreden tot de Cleaner Cars-coalitie. Zij maken het verschil door steeds meer milieuvriendelijke oplossingen aan te bieden voor de mobiliteitsbehoeften van hun klanten: aardgasvoertuigen en (semi-)elektrische voertuigen en ook alternatieve diensten zoals bedrijfs- en leasefietsen of mobiliteitskaarten. Tegelijk zetten ook meer en meer ondernemingen bewust in op een duurzame fleet. Toppers zoals Deloitte, Siemens en BOSS Paints beslisten lid te worden van de Cleaner Cars-coalitie. 

Via Cleaner Car Contracts verminderen leasebedrijven, fleetowners en maatschappelijke organisaties zo samen de belasting op het leefmilieu. Tegelijk stimuleren ze de markt van schonere wagens, dagen ze autoconstructeurs uit om groen te innoveren en versnellen ze de transitie naar meer duurzame vormen van mobiliteit. De Cleaner Cars-coalitie is ook een kennisplatform: de CCC-partners wisselen informatie uit over onder meer nieuwe diensten van leasemaatschappijen, de verwezenlijkingen van deelnemende bedrijven en veranderingen in fiscaliteit en wetgeving.

Shelley Heugen
Projectmanager
shelley [dot] heugen [at] bblv [dot] be
02 282 19 48

Ontvang de nieuwsbrief van Cleaner Car Contracts


Ik wil me ook inschrijven op andere nieuwsbrieven van BBL.