Clean Power for Taxis | Bond Beter Leefmilieu

U bent hier

Clean Power for Taxis

In 2020 is minstens één op de tien Vlaamse taxi’s een elektrisch exemplaar. Dat is het doel van Clean Power for Taxis, het project van Bond Beter Leefmilieu en de taxifederatie GTL, met steun van de Vlaamse overheid. 

Clean Power for Taxis begeleidt gemeenten en hun taxiondernemingen bij de overstap naar een zero-emissietaxivloot.  Taxi’s zijn de ideale nichevloot om elektrisch rijden in Vlaanderen te promoten: ze zijn zichtbaar in het straatbeeld, doen veel kilometers, hebben een onmiddelijke impact op de luchtkwaliteit en bij elke taxirit kan de taxichauffeur als ambassadeur zijn klanten de voordelen van elektrisch rijden laten ervaren. 

Een grote groep stakeholders zet zijn schouder dit project. De projectpartners willen oplossingen bieden voor de uitdagingen die met de transitie naar elektrische taxi’s gepaard gaan. Vandaag rijden in 5 Vlaamse gemeenten (Leuven, Gent, Mechelen, Brugge, Brasschaat) 22 elektrische taxi’s. Oostende, Hasselt en Knokke-Heist starten dit najaar met de vergroening van hun taxivloot. Zo maken we samen werk van schone lucht in de stad!

Meer weten over het project? Bekijk dan de voorstellingspresentatie.

Presentation of this project in English

 

 

Bart Dumoulin
Projectmanager mobiliteit
bart [dot] dumoulin [at] bblv [dot] be
02 282 19 47

Ontvang de nieuwsbrief van Clean Power for Taxis


Ik wil me ook inschrijven op andere nieuwsbrieven van BBL.