Nacht van de Duisternis | Bond Beter Leefmilieu

U bent hier

Nacht van de Duisternis

Op 12 oktober 2019 vierden we de 24ste editie van Nacht van de Duisternis. Met deze jaarlijkse campagne zetten Preventie Lichthinder, de Werkgroep Lichthinder (VVS) en Bond Beter Leefmilieu de impact van lichtvervuiling in de kijker. 

Dit was de laatste editie van Nacht van de Duisternis die Bond Beter Leefmilieu mee zal organiseren. Preventie Lichthinder en de Werkgroep Lichthinder (Vereniging voor Sterrenkunde) zullen de activiteit wel verder ondersteunen.

Preventie Lichthinder en de Werkgroep Lichthinder (VVS) zetten hun schouders onder een 25e editie van de Nacht van de Duisternis en willen de activiteit nog voor langere tijd blijven organiseren. Hiervoor zullen ze ook andere organisaties aanspreken om hen te ondersteunen. Wie tips of ideeën heeft over milieu- of natuurverenigingen die willen meewerken aan de nationale organisatie van de Nacht van de Duisternis mogen dit altijd laten weten aan inlichtingen@preventielichthinder.be.

Er wordt ook gekeken naar een betere samenwerking (afstemming, uitwisseling) met de buren in Brussel, Wallonië, Frankrijk en Nederland waar gelijkaardige activiteiten worden opgezet. Mogelijk groeit hieruit een Europese sensibiliseringsactie.

Doen jullie volgend jaar opnieuw mee?

Noteer alvast 10 oktober 2020 in de agenda voor de 25e editie van de Nacht van de Duisternis.

Team Nacht van de Duisternis
Preventie Lichthinder en de Werkgroep Lichthinder (VVS)

inlichtingen@preventielichthinder.be