Zo Dichtblij | Bond Beter Leefmilieu

U bent hier

Zo Dichtblij

Samen bouwen aan een Gemeente voor de Toekomst

Wie wil er nu niet een kwaliteitsvolle leefomgeving? Een gemeente die vlot bereikbaar is. Een bruisende kern, met ondernemers en handelaars, in de plaats van  leegstand. Meer groen waar kinderen zich kunnen uitleven en ondertussen gezonde lucht inademen, in de plaats van uitlaatgassen. Wie wil er niet gezonde groenten en fruit van eigen bodem? Afval dat volledig gerecycleerd of geherwaardeerd wordt, in de plaats van zwerfvuil in onze straten. 

Dat zijn de dingen die onze steden en gemeenten aangenamer en leefbaarder maken. Wij geloven dat het mogelijk is, maar dan moet er een duidelijke en krachtige keuze gemaakt worden voor een duurzaam lokaal beleid. Om dit te kunnen realiseren zullen onze lokale besturen voldoende draagvlak nodig hebben, daarom willen we de burgers ervan bewust maken dat zij mee de verandering in hun gemeente tot stand kunnen brengen. Zodat we allemaal samen werk kunnen maken van de gemeente voor de toekomst. 

Gemeenten kunnen in 2018 strijden om de Zo Dichtblij Awards

Heeft jouw gemeente het afgelopen jaar samen met lokale actoren een duurzaam project opgezet?

Wij zetten het graag voor je in de kijker en je dingt mee naar een van onze Zo Dichtblij Awards. We laten jullie activiteiten opborrelen doorheen de campagne als inspiratiebron via de Zo Dichtblij website, onze Facebookpagina en het Zo Dichtblij e-magazine. 

Het publiek, samen met een jury, selecteert de meest toonaangevende projecten. Wie weet sleept jouw gemeente wel een Zo Dichtblij Award en 250 euro voor het lokale project in de wacht!

In 2019 zijn we er terug met een grootse publiekscampagne!

Shelley Heugen
Projectmanager mobiliteit
shelley [dot] heugen [at] bblv [dot] be
02 282 19 48