C-Bouwers | Bond Beter Leefmilieu

U bent hier

C-Bouwers

C-Bouwers gaat door voor bouwprofessionals en wordt in 2020 C-Bouwers PRO

 

C-Bouwers heeft als doel om circulair bouwen te stimuleren door in te zetten op het sensibiliseren, informeren en adviseren van bouwheren en architecten.

Concreet wil C-Bouwers concrete circulaire voorbeeldprojecten mee helpen vormgeven in Vlaams Brabant, projecten die nadien een belangrijke rol kunnen spelen in de verdere verspreiding en opschaling van good practices en lessons learned​.

Het project richt zich op zowel individuele bouwheren als architecten die aan de start van een bouwproject staan en bereid zijn om hier een circulaire invulling aan te geven. De bouwheer aan de vraagzijde kan zijn duurzaamheidseisen vertalen in nieuwe eisen naar de architect, maar ook de architect kan zijn bouwheer alternatieve voorstellen aanbieden om zijn bouwproject een stap verder te verduurzamen.

Tijdens participatieve workshops kan veel duidelijk worden over de mogelijke hindernissen en opportuniteiten die beide doelgroepen zien bij de diverse aspecten die betrekking hebben op circulair bouwen.

 

Webinar: infosessie "Hoe circulair wordt jouw (ver)bouwproject?"
Dialoog, april 2020

Een project van Bond Beter Leefmilieu in samenwerking met VIBE, VUB, Dialoog en Steunpunt Duurzaam Bouwen Vlaams-Brabant.

Met steun van

Grace De Smet
Projectmanager Duurzame Stedenbouw
grace [dot] desmet [at] bblv [dot] be
02 282 17 38