E-deal | Bond Beter Leefmilieu

U bent hier

E-deal

Met het project E-deal zet Autodelen.net samen met de projectpartners in op communicatie en verspreiding van de mogelijkheden van elektrisch autodelen voor gemeenten en bedrijven. Daarnaast zetten we in op pilots en concrete implementatie van elektrisch autodelen. We zullen hiervoor samenwerken met alle geïnteresseerde autodeelaanbieders en optreden als facilitator en brugfiguur tussen overheden/bedrijven en de autodeelaanbieders. 

Vandaag delen een 25-tal Vlaamse steden en gemeenten één of meerdere wagens van het eigen wagenpark met hun inwoners. Opvallend hierbij is dat er slechts in een drietal projecten elektrische wagens gedeeld worden. Met dit project willen we aantal minstens vervijfvoudigen op 2 jaar tijd.

Initiatieven zoals het Platform Elektrische Bedrijfswagens en Cleaner Car Contracts stimuleren en ondersteunen reeds bedrijven in het elektrificeren van hun bedrijfsvloot. Met dit project willen we hierbij aansluiten, en tegelijkertijd verder gaan door de bedrijven aan te zetten om hun elektrische voertuigen (m.n. dienstwagens) ook te gaan delen met de buurt, zowel met particuliere eigenaars als met andere bedrijven in de nabije omgeving.  

Het project loopt van januari 2018 tot december 2019 en wordt ondersteund door het Vlaamse actieplan ‘Clean Power for Transport’ 

Chiara Lorré
Project manager mobiliteit
chiara [dot] lorre [at] bblv [dot] be
02 282 17 33