Elektrisch autodelen voor bedrijven en overheden (E-Deal) | Bond Beter Leefmilieu

U bent hier

Elektrisch autodelen voor bedrijven en overheden (E-Deal)

Met het project E-Deal zet Autodelen.net samen met Bond Beter Leefmilieu, The Shift en Fluvius in op advies en verspreiding van de mogelijkheden van elektrisch autodelen voor gemeenten en bedrijven. Daarnaast realiseren we pilootprojecten en concrete implementaties van elektrisch autodelen. We werken hiervoor samen met alle geïnteresseerde autodeelaanbieders en treden op als facilitator en brugfiguur tussen overheden/bedrijven en de autodeelaanbieders. 

Vandaag delen een 30-tal Vlaamse steden en gemeenten één of meerdere wagens van het eigen wagenpark met hun inwoners. Opvallend hierbij is dat slechts een beperkt aantal elektrische wagens delen. Het doel is om tegen 2020 minstens 15 gemeenten en 15 bedrijven(terreinen) te ondersteunen bij het delen van één of meerdere elektrische wagens.

Initiatieven zoals het Platform Elektrische Bedrijfswagens en Cleaner Car Contracts stimuleren en ondersteunen reeds bedrijven in het elektrificeren van hun bedrijfsvloot. Met dit project willen we hierbij aansluiten, en tegelijkertijd verder gaan door de bedrijven aan te zetten om hun elektrische voertuigen (m.n. dienstwagens) ook te gaan delen met de buurt, zowel met particuliere eigenaars als met andere bedrijven in de nabije omgeving.  

Het project loopt van januari 2018 tot december 2019 en wordt ondersteund door het Vlaamse actieplan ‘Clean Power for Transport’ 

 

Chiara Lorré
Projectmanager Mobiliteit
chiara [dot] lorre [at] bblv [dot] be
02 282 17 33