Traject campaigning: van idee tot wervend verhaal | Bond Beter Leefmilieu

U bent hier

Traject campaigning: van idee tot wervend verhaal

 

Hoe zet je jouw idee om tot een wervend verhaal? In een viertal workshops nemen we je mee van campagne-idee naar een campagne die gelanceerd kan worden. We focussen ons in het traject op elk belangrijk element voor het slagen van een campagne.

In deze eerste workshop van het traject halen we inspiratie op bij het succesverhaal van Ringland en belichten we de essentiële onderdelen van een geslaagde campagne. De drie andere workshops vinden plaats in 2019.

>> Schrijf je hier in  <<

DOELGROEP

Campagnemedewerkers, communicatiemedewerkers, all-round medewerkers, belangenbehartigers,... uit de milieusector en van burgerbewegingen. Bij voorkeur van kleine en middelgrote organisaties. Geen specifieke voorkennis m.b.t. communciatie of campagne-voeren vereist!

PROGRAMMA

Voormiddag: Ringland: harten en geesten van burgers winnen via eenvoudige boodschap (10u00 - 12u00)
Sven Augusteyns, woordvoerder Ringland, vertelt je hoe we burgers kunnen betrekken bij campagne-voeren, hoe we onze boodschap kunnen overbrengen en neemt ons mee in de do’s & dont’s van campaigning aan de hand van het succesverhaal van Ringland. 

Namiddag: Campaigning: idee-ontwikkeling (13u00 - 16u00)
We zoomen dieper in op de basics van een moderne campagne en we ontwikkelen campagne-ideeën aan de hand van brainstormtechnieken. Het opzet voor de deelnemers: zelf een campagne in elkaar steken!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Wanneer: Donderdag 20 december 2018 van 10u00 tot 16u00. De data voor de 3 vervolgworkshops in 2019 worden in samenspraak met de deelnemers afgesproken.

Waar: Brussel (locatie wordt nog meegedeeld)

Prijs:

  • BBL-leden: gratis
  • ​Andere deelnemers:
    • Per workshop: 55 euro (incl. BTW), broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.
    • Voor het hele traject (4 workshops): 150 euro (incl. BTW), broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Via dit formulier kan je je inschrijven voor de infosessie van 20 december 2018.

Nog geen lid van Bond Beter Leefmilieu? Lees hier wat zo’n lidmaatschap voor jou kan betekenen.