Autovrije Zondag en Car Free Day: is uw gemeente al ingeschreven? | Bond Beter Leefmilieu

U bent hier

Autovrije Zondag en Car Free Day: is uw gemeente al ingeschreven?

Mobiliteit is voor velen nog al te vaak synoniem aan verplaatsingen met de auto. Daar wil de Week van de Mobiliteit verandering in brengen. Van 16 tot 22 september kan iedereen ontdekken hoe goed het doet om je te verplaatsen met de openbaar vervoer, de fiets, te voet of via autodelen. Het hele aanbod vindt u hier.

Autovrije Zondag: 18/9

Autovrije Zondag is een klassieker in de Week van de Mobiliteit. Doet ook uw stad of gemeente mee op 18 september? Deze vijf gemeenten nemen dit jaar voor de eerste keer deel: Rotselaar, Vorselaar, Lochristi, Keerbergen en Opwijk. En ook op plekken al deelnamen aan de vorige edities, wordt er ondertussen hard gewerkt om weer een leuk programma aan te bieden en te laten zien dat mobiliteit ook duurzamer kan dan enkel met de wagen. Positieve beleving van het gebruik van straten en pleinen staat daarbij steeds centraal!

> Schrijf hier uw stad of gemeente in voor Autovrije Zondag  

Car Free Day: 22/9

En op 22 september vindt Car Free Day plaats, de jaarlijkse hoogmis van de duurzame pendelaar. Werkgevers en lokale besturen kunnen zich inschrijven en acties organiseren om duurzaam pendelen in de kijker te zetten. Samen kunnen we de filesleur doorbreken!

> Inspiratie voor acties vindt u hier  

> Schrijf hier uw stad of gemeente in voor Car Free Day   

Meer over