BBL feliciteert haar leden Peerby en REScoop, verkozen tot Radicaalste Vernieuwers van ‘De Standaard’ | Bond Beter Leefmilieu

U bent hier

BBL feliciteert haar leden Peerby en REScoop, verkozen tot Radicaalste Vernieuwers van ‘De Standaard’

Persbericht Bond Beter Leefmilieu

vrijdag 26 juni 2015

Bond Beter Leefmilieu wenst haar leden Peerby en REScoop een welgemeende proficiat. Het leenplatform en de coöperatieve voor hernieuwbare energie zijn verkozen tot de Radicaalste Vernieuwers van De Standaard en de Sociale Innovatiefabriek. Peerby wist de jury te overtuigen, REScoop sleepte de publieksprijs in de wacht. 

De mobiele app Peerby is een project van de vzw wijdelen. De app brengt mensen die spullen als ladders of boormachines nodig hebben samen met anderen die ze te leen aanbieden, en in dezelfde buurt wonen. Een dubbel voordeel: er moet minder geproduceerd worden en je leert je buren kennen. 

REScoop staat voor Renewable Energy Sources Cooperative. Het gaat om een groep burgers die samenwerken rond hernieuwbare energie en energie-efficiëntie -- van de eigen productie en verkoop van groene energie tot het ondersteunen van nieuwe initiatieven, onder het motto ‘Wat je zelf doet, doe je beter’.

Radicale Vernieuwers

In de reeks ‘Radicale Vernieuwers’ ging De Standaard samen met de Sociale Innovatiefabriek op zoek naar radicale en positieve oplossingen voor een betere en duurzame wereld. Uit meer dan honderd inzendingen werden tien finalisten geselecteerd. Vervolgens kon het publiek stemmen en maakte ook een jury onder leiding van Otto-Jan Ham zijn keuze.