Beleidssymposium over bosuitbreiding in Vlaanderen

Het blijkt nog steeds niet te vlotten met de beloofde bosuitbreiding in Vlaanderen. Uit een gedetailleerde inventarisatie van de Vereniging voor Bos in Vlaanderen, blijkt dat de cijfers van de overheid de situatie op het terrein veel te rooskleurig voorstellen. Van de beloofde 4.810 hectare stadsbossen uit de visiedocumenten van de Vlaamse overheid is er amper 815 hectare gerealiseerd.

Ondertussen is 2011 door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het Internationaal Jaar van de Bossen. Daarom organiseren Natuurpunt, de Vereniging voor Bos in Vlaanderen (VBV) en ARGUS op woensdag 11 mei in Brussel een beleidssymposium rond ecologische bosuitbreiding in Vlaanderen. Op dit symposium zetten ze op een rijtje waarom bossen en duurzaam bosbeheer absoluut noodzaak zijn, wat de hinderpalen zijn die bosuitbreiding in de weg staan en hoe we die hinderpalen kunnen wegwerken. Ook zal minister Schauvliege het Vlaamse beleid toelichten in een panelgesprek.

Deelname is gratis, maar inschrijven is wel verplicht. Het volledige programma, link naar het inschrijvingsformulier en andere praktische informatie vind je hier.

Bossen