Bond Beter Leefmilieu overhandigt 6.000 handtekeningen aan minister Schauvliege | Bond Beter Leefmilieu

U bent hier

Bond Beter Leefmilieu overhandigt 6.000 handtekeningen aan minister Schauvliege

Jonathan Lambregs en Soraya Candido van BBL overhandigen de 6.000 handtekeningen aan Jan Pauwels, woordvoerder van minister Schauvliege

6.000 mensen ondertekenden de petitie “Geen klimaatgeld voor ExxonMobil”. Samen met Bond Beter Leefmilieu (BBL) vragen de ondertekenaars aan de Vlaamse overheid om de klimaatsteun aan het oliebedrijf ExxonMobil definitief stop te zetten. Aankomende dinsdag komt minister Joke Schauvliege samen met de andere milieuministers van de Europese Unie om het klimaatgeld voor grootgebruikers te bespreken. Voor BBL en de ondertekenaars moet het klimaatgeld niet naar oliemultinationals, maar naar echte oplossingen gaan.
 
“De bespreking tijdens de Europese milieuraad aankomende dinsdag is de uitgelezen kans om de regeling rond klimaatsteun voor grootverbruikers te herzien. Wij vragen de minister komaf te maken met deze regeling op Europees niveau. Als er toch beslist wordt om bedrijven te vergoeden, kan dat enkel onder deze twee voorwaarden: de overheid kan enkel de werkelijk gedragen kost vergoeden en bedrijven moeten het klimaatgeld gebruiken om te investeren in echte klimaatoplossingen” zegt Mathias Bienstman, beleidscoördinator bij Bond Beter Leefmilieu.

 

Ontvang InZicht

Wekelijks onze kijk op de milieu-actualiteit