Crowdfunding 'Sloop de Kerncentrales' haalt meer dan dubbele van doelbedrag op

De crowdfundingactie Sloop de kerncentrales / Fermons les centrales van Bond Beter Leefmilieu (BBL) en Inter-Environnement Wallonie (IEW) is een overdonderend succes. Amper twee weken na de lancering staat de teller op 13.300 euro. "Dit overtreft onze stoutste verwachtingen", aldus Sara Van Dyck van BBL. "We haalden al meer dan het dubbele van het doelbedrag op om onze rechtszaak tegen de levensduurverlenging van Doel 1 en Doel 2 te financieren. Het is overduidelijk dat de Belgen vandaag wakker liggen van kernenergie."

"Heel veel Belgen liggen wakker van Doel 1 & 2"

Omdat de regering zelf geen toekomstgerichte keuzes durft maken, riepen BBL en IEW de Belgische burgers op om samen met hen naar de rechter te trekken. Via www.sloopdekerncentrales.be / www.fermonslescentrales.be konden mensen de kerncentrales Doel 1 en Doel 2 helpen sluiten door de rechtszaak van BBL en IEW financieel te steunen.

"Amper een paar dagen na de lancering van onze crowdfundingactie hadden we het doelbedrag al gehaald. Ondertussen hebben we meer dan het dubbele van het bedrag opgehaald, dat overtreft onze stoutste verwachtingen. De extra euros gaan in ons strijdfonds. Dat gebruiken we om al het mogelijke te doen om van de overbodige kerncentrales af te geraken. Het is overduidelijk dat de Belgen vandaag wakker liggen van kernenergie," zegt Sara Van Dyck van Bond Beter Leefmilieu.

Een beslissing in deze zaak verwachten BBL en IEW voor het einde van dit jaar of begin 2017.

Ook veel acties in de buurlanden

De milieuorganisaties voelen zich in hun strijd tegen kernenergie ook gesterkt door acties in de buurlanden. Zo besliste de Stadsregio Aken onlangs nog om naar de Raad van State te trekken tegen de heropstart van de scheurtjesreactor Tihange 2.

Kernuitstap