Deel het filmpje van flashmob 'Go Elio Go!' op internet !

De deadline voor de beslissing over de kernuitstap nadert met rasse schreden. De federale regering engageerde zich om tegen deze zomer te beslissen over de sluitingsdata van onze kerncentrales. Het uitrustingsplan, dat de basis zal vormen voor deze beslissing, biedt alvast geen grond om de sluiting van onze oude kerncentrales uit te stellen. Als er één ding duidelijk blijkt uit dit plan, dan is het wel dat er dringend nood is aan een beter investeringsklimaat voor investeerders in nieuwe en flexibele elektriciteitscentrales. Een bevestiging van de sluiting van de oudste kerncentrales in 2015 is dé manier om een duidelijk en toekomstgericht signaal te geven aan de broodnodige nieuwe investeerders.

Bovendien blijkt uit het plan dat we meer en meer dreigen geconfronteerd te worden met een overschot aan stroom in de zomer, doordat de kerncentrales stroom blijven produceren op een moment dat daar geen nood aan is. Hier kregen we in het pinksterweekend alvast een voorproefje van. Ook dit probleem kan verholpen worden door kernenergie stapsgewijs af te bouwen en te vervangen door veel flexibelere energiebronnen.

Onze beleidsmakers moeten nu aantonen dat het menens is en dat ze kiezen voor een toekomst met veel meer hernieuwbare energie en energiebesparing. Om eerste-minister Elio Di Rupo en zijn ploeg aan te moedigen om de juiste keuzes te maken, organiseerde Bond Beter Leefmilieu met het platform Stop and Go een grote flashmob op zaterdag 9 juni in Brussel.  Het filmpje kun je zien op dit adres http://www.youtube.com/watch?v=1dupMQGJLAM&feature=youtu.be. Deel jij het filmpje ook met je vrienden via internet? Elio Di Rupo kan alle steun en aanmoedigingen gebruiken.

Kernuitstap