Elke dag autosalon op de Brusselse Ring!

De race tussen vastgoedgroepen om als eerste met de bouw van een nieuw shoppingcentrum te starten in het noorden van Brussel, gaat onverminderd voort.

Terwijl Vlaanderen in spanning wacht op de beslissing van Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) over de milieuvergunning voor Uplace, keurde de Brusselse gemeenteraad maandag de openbare aanbestedingen goed voor het NEO-project op de Heizel. Dat NEO-project voorziet naast een congrescentrum, kantoren en woningen ook in de bouw van een shoppingcentrum van 72.000 m². Dat is even groot als het shoppingcenter in Wijnegem. Projectontwikkelaars kunnen zich nu kandidaat stellen om mee te dingen naar de bouw van deze vastgoedprojecten.

Een nieuwe shoppingmall op deze locatie naast de Brusselse Ring zal voor een gigantische verkeersstroom zorgen, met enorme luchtvervuiling tot gevolg. Het wordt hier elke dag autosalon, zo lijkt het wel. Bovendien moet ook nog rekening gehouden worden met een derde project, het shoppingcenter Just Under The Sky van de Mestdagh-Groep. De drie geplande shoppingcentra liggen op amper enkele kilometers van mekaar.

Het mag duidelijk zijn, dat er geen markt is voor drie shoppingcentra zo dicht bijeen. De projectontwikkelaar die eerst kan beginnen bouwen, zal de markt dan ook inpikken. Hoe de verwachte verkeersknoop zal moeten opgelost worden, dàt is heel wat minder duidelijk.

Shoppingcentra