Gevolgen van klimaatopwarming volgens het Europese Milieuagentschap

Het Europese Milieuagentschap (EEA) publiceerde vorige week een eigen bijdrage aan de lange reeks van wetenschappelijke rapporten die verschijnt naar aanleiding van de klimaattop van de Verenigde Naties in Doha. "Climate change, impacts and vulnerability in Europe 2012"  gaat in op de gevolgen van de klimaatopwarming voor Europa.

In detail worden evoluties beschreven, zoals een opwarming van 2,5 tot 4 graden tegen de tweede helft van deze eeuw, meer en langere hittegolven, meer neerslag in het noorden en minder in het zuiden en ziektemakers die zich verplaatsen naar onze contreien.

Samen met het rapport verschenen tientallen grafieken en illustraties die de gevolgen van de klimaatopwarming voor Europa goed in beeld brengen. Zo is het opvallend dat Vlaanderen zowel bedreigd wordt door een bovengemiddelde zeespiegelstijging als door meer overstromingsgevaar langs de rivieren die door onze regio lopen.

De grafieken vindt u via deze link: http://www.eea.europa.eu/pressroom/publications/climate-impacts-and-vulnerability-2012/?b_start:int=0

Klimaatbeleid