Jouw steun helpt Vlaanderen op weg naar een klimaatneutraal 2050

Tijdens de corona-epidemie raakte nieuws over het klimaatbeleid een beetje op de achtergrond. Tegelijk zette Europa een groot herstelfonds op touw om ons uit de corona-impasse te trekken. Dit is dus hét moment om onze stem voor de toekomst te laten horen! En om de Vlaamse overheid ervan te overtuigen dat het economische relancefonds op een duurzame, verantwoorde manier ingezet moet worden. Zodat zowel wij, de mens, onze economie als onze planeet er wel bij varen. En we in 2050 kunnen leven in een gezondere wereld. 

Met de milieu- en klimaatbeweging waken we erover dat onze overheid haar klimaatambities en -beloftes waarmaakt!

Met jouw steun kunnen we dat blijven doen.

Goed nieuws uit 2020

Dankzij de steun van talloze mensen met een hart voor de toekomst konden we in 2020, desnoods vanuit ons kot, blijven vechten voor een mooiere, gezondere wereld. Met succes! Het voorbije jaar is er in Vlaanderen veel goeds gebeurd voor het milieu en het klimaat:

  • De Groene Delle, een brok waardevolle natuur langs het Albertkanaal, wordt mee dankzij ons bezwaarschrift geen industriegebied
  • Uplace is eindelijk afgevoerd en wordt vervangen door de circulaire werk- & winkelwijk: Broeklin.
  • Samen met verschillende andere Europese organisaties overtuigden we Uber om geleidelijk over te stappen naar elektrische wagens.
  • Met het rapport rond zware industrie zwengelden we een cruciaal debat aan in het parlement over de steun aan industriebedrijven in Vlaanderen en de milieu-engagementen die daar tegenover staan.
  • En misschien wel de belangrijkste verwezenlijking: door met de volledige milieubeweging steeds opnieuw op dezelfde nagel te kloppen weten onze politici nu hoe belangrijk het is om van de economische relance na corona een groene relance te maken.

Bedankt aan iedereen die de milieu- en klimaatbeweging hierbij heeft geholpen!

Jouw gift maakt voor ons een wereld van verschil

Via je belastingaangifte krijg je 45% van je gift terug, als die op jaarbasis minstens €40 bedraagt. Daarvoor krijg je een fiscaal attest in de maand maart van het jaar volgend op je gift. Zo betaal je voor een gift van bv. €40 uiteindelijk maar €22.