Milieuorganisaties bieden slachtoffers intimidatie Pukkelpop ondersteuning aan | Bond Beter Leefmilieu

U bent hier

Milieuorganisaties bieden slachtoffers intimidatie Pukkelpop ondersteuning aan

Mathias Bienstman
Op de camping van Pukkelpop werden donderdagnacht jongeren die opkomen voor het klimaat belaagd. Milieuorganisaties Bond Beter Leefmilieu en Greenpeace roepen iedereen op om intimidatie, bedreigingen en geweld te veroordelen: elke jongere moet zich veilig kunnen voelen, ook als ze zich maatschappelijk engageren.
 
Mathias Bienstman van Bond Beter Leefmilieu: “Het beledigen, bedreigen en molesteren van jongeren is onaanvaardbaar. Elke jongere moet zich veilig kunnen voelen, ook op de festivalweide, ook op sociale media. Jongeren die zich maatschappelijk engageren, moeten we extra koesteren en beschermen: ze stellen zich immers bijzonder kwetsbaar op. Dit onaanvaardbare gedrag moet onmiddellijk stoppen. We vragen aan politici, maar ook aan ouders, broers en zussen, vrienden van jongeren, leerkrachten, sportcoaches… om intimidatie, bedreigingen, geweld en haat ondubbelzinnig te veroordelen."
 
Joeri Thijs van Greenpeace: “De afgelopen dagen is het duidelijker geworden dat er waarschijnlijk strafbare feiten zijn gepleegd. De milieubeweging biedt de slachtoffers van mogelijk strafbare feiten ondersteuning aan als ze juridische stappen zetten.  We verwachten van politici in een democratische samenleving dat ze het recht op vrije meningsuiting hoog in het vaandel dragen en de intimidatie van klimaatjongeren ondubbelzinnig veroordelen.”

Mathias Bienstman

Coördinator Beleid en Projectwerking

Ervaren debater en opiniemaker. Zijn opleidingen als moraalfilosoof en econoom geven hem een frisse kijk op tal van milieuproblemen zoals klimaat, energie, mobiliteit en fiscaliteit. Als coördinator van de beleidsploeg is hij uitermate geschikt om linken te leggen tussen verschillende milieuthema’s.

Meer over

Ontvang InZicht

Wekelijks onze kijk op de milieu-actualiteit