Milieuverenigingen in beroep tegen vergunning Just Under The Sky

Na Uplace heeft nu ook de tweede projectontwikkelaar een bouw- en milieuvergunning gekregen voor een nieuw shoppingcenter in het noorden van Brussel. Het gaat om Just Under The Sky, het shoppingcenter naast de Van Praetbrug, waar de A12 de hoofdstad binnenkomt.  

In drukke periodes verwacht Just Under the Sky 155.000 bezoekers per week, waarvan 70 % met de auto. De dagelijkse files aan de Van Praetbrug zullen door het shoppingcenter nog toenemen. Hoe dit te rijmen valt met de ambitie van de Brusselse regering om het autoverkeer tegen 2018 met 20% te verminderen, is een raadsel. Bovendien maakt al dat bijkomend autoverkeer het onmogelijk om in de toekomst de Europese normen voor luchtkwaliteit te halen. De luchtmeter in deze zone gaat nu al zwaar in het rood.

De Brusselse en Vlaamse milieuverenigingen (BRAL, IEB, ARAU en BBL) hebben bij de bevoegde Brusselse commissie beroep aangetekend tegen de bouw- en milieuvergunning. Ook Unizo en de stad Leuven tekenden beroep aan. Het is nu afwachten of de vergunningen in beroep worden bevestigd. 

Shoppingcentra