Niet te missen voor elke voedingsprofessional: Studiedag De Doorbraak van Plantaardige Voeding in Vlaanderen | Bond Beter Leefmilieu

U bent hier

Niet te missen voor elke voedingsprofessional: Studiedag De Doorbraak van Plantaardige Voeding in Vlaanderen

Laurens De Meyer

Next Food Chain stelt voor: De Doorbraak van Plantaardige Voeding in Vlaanderen

Wat? Studiedag met experts in de laatste ontwikkelingen rond plantaardige voeding en bedrijfsleiders die vertellen hoe zij het op het terrein doen

Waar? VDK bank, Zaal Gruuthuuse, Korenlei 15, 9000 Gent

Wanneer? Donderdag 6 juni, 9.00 - 16.30

Heeft u het ook gezien? De beursgang van Beyond Meat, de plantaardige burgerproducent die alle verwachtingen overtrof? 2019 wordt het doorbraakjaar voor plantaardige voeding, zo voorspelde The Economist, en dat blijkt te kloppen.

Bedrijven die hierop inspelen, hebben de wind in de zeilen. Ook bij ons is de eiwittransitie volop aan de gang. Hoe kan onze voedingsindustrie aanknopen bij deze trend? Kan nudging hierbij helpen? Dat doen o.a. Jaap Korteweg (CEO De Vegetarische Slager), vleesproducent Aoste en Tobias Lenaert (The Vegan Strategist) voor u uit de doeken op 6 juni.

Kom op 6 juni naar de studiedag ‘De Doorbraak van Plantaardige Voeding in Vlaanderen’ van Next Food Chain voor dit en nog veel meer! Schrijf je in vóór 30 mei om zeker te zijn van een plekje.

Schrijf je in

Praktische informatie

  • Donderdag 6 juni, 9.00 - 16.30
  • Locatie: VDK bank, Zaal Gruuthuuse, Korenlei 15, 9000 Gent
  • Prijs:
    • gratis voor leden van Next Food Chain
    • bedrijven: 120 euro (incl BTW)
    • organisaties en andere: 49 euro (incl BTW)

Bekijk hier het hele programma

's Middags is er een plantaardige netwerklunch en de officiële lancering van het Netwerk Next Food Chain.

In de namiddag kunnen deelnemende bedrijven kiezen uit drie workshops, waar we praktisch aan de slag gaan met de inzichten van de voormiddag.

We kijken ernaar uit u te ontmoeten.

Next Food Chain is een initiatief van Bond Beter Leefmilieu en EVA vzw

Met steun van VDK en Vlaanderen

Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen:

Laurens De Meyer

Beleidsmedewerker voeding en landbouw

Als industrieel ingenieur in de voedingsindustrie legt Laurens in toegankelijke taal uit wat er gebeurt met je eten voor het op je bord komt en welk effect de landbouw heeft op onze omgeving.

Ontvang InZicht

Wekelijks onze kijk op de milieu-actualiteit