Nucleaire wanhoop

Tot wanhoop gedreven door de dalende productiecijfers van hun industrie, heeft de nucleaire sector er niks beter op gevonden dan een mega mediacampagne te starten. Het nucleair forum gooit er maar liefst 2 miljoen euro tegenaan. Veel subtiliteit hebben die miljoenen alvast niet opgeleverd. Kernenergie is goed, en met hernieuwbare energie gaat het licht uit. Daar komt het zo’n beetje op neer. Dat is er zodanig over dat het zelfs niet evident was om iemand te vinden die de spotjes wou inspreken.

Zo stapte acteur Koen De Bouw de studio weer uit, toen hij de teksten voor de neus kreeg: "Vanuit mijn vak ben ik het gewoon teksten te analyseren. Zeker op papier was het duidelijk dat dit pure manipulatie was en het bewustzijn groeide dat ik dat niet over mijn lippen kon krijgen.” (DM, 4/2/09) Goed bezig, die communicatiejongens van de nucleaire industrie.

Geheel toevallig vond de Nucleaire Afvalinstelling (NIRAS) het nodig om tegelijk een consultatie over het hoogradioactief afval te starten. BBL ontving een uitnodiging voor de eerste vergadering vandaag (4/2). Toch wel vreemd allemaal. NIRAS zit via Belgoprocess in het Nucleair Forum dat de burger probeert warm te maken voor kernenergie. En zij voelen zich geroepen om een neutrale consultatie over het afval te houden?

 

Kernuitstap