Ontdek de 9 winnende ideeën voor Growfunding! | Bond Beter Leefmilieu

U bent hier

Ontdek de 9 winnende ideeën voor Growfunding!

Nik Meeusen

 

Op 15 februari selecteerden we de 9 projectideeën die van begin april tot einde juni gelanceerd worden op het crowdfundingplatform Growfunding. Growfunding gaat verder dan gewone crowdfunding: enkel projecten die een impact op hun omgeving beogen, kunnen hier terecht. Na de twee workshops gegeven door Growfunding stomen de organisaties zich klaar om hun projectidee te verfijnen, hun doelbedrag te bepalen en de juiste rewards te vinden om hun Growfunding-campagne tot een succes te maken!

Dit zijn de winnende projecten: 

Doe de Seizoenskook (Velt vzw)

Velt vzw lanceert een campagne om koken met seizoensgroenten in de kijker te zetten en te stimuleren. 

Op Wielekes Flora (Bewonersplatform Merelbeke Flora)

Het bewonersplatform van Merelbeke Flora start in samenwerking met Op Wielekes, de gemeente Merelbeke, de oudercomités van GO! Flora en de Sint-Michielsschoo,l en Arbeidscentrum De Keiberg een fietsdeelproject voor kinderfietsen.

De Groenste Straat van Landen (Villa VanZelf vzw)

Vzw Villa VanZelf wil met het project ‘De Groenste Straat van Landen’ inwoners op straatniveau laten samenwerken om voortuintjes, gevels en eventueel openbaar goed te vergroenen.

StadsAkker Tienen (RISO Vlaams-Brabant vzw)

Met de StadsAkker wil RISO Vlaams-Brabant vzw samen met verscheidene partners een ontmoetingsplek in Tienen creëren waar iedereen, en dus ook maatschappelijk kwetsbare groepen, verse groenten en kruiden kan oogsten en leren over lokale en duurzame voedselproductie, gezonde voeding en duurzaamheid.

The Pop-Up Hotel (We Are The Future vzw)

We Are The Future vzw wil met The Pop-Up Hotel een plek in de natuur creëren waar mensen tot rust kunnen komen en zo een natuurlijke remedie aanbieden tegen stress en depressies. 

Coöperatief, multifunctioneel dorpscentrum (Bewonersgroep Belzele)

De Bewonersgroep van Belzele wil hun dorp omtoveren tot een leefdorp met een coöperatief, multifunctioneel dorpscentrum, waar mensen in hun dagelijkse behoeften kunnen voorzien en elkaar over generaties heen kunnen ontmoeten.

Opnieuw huismussen in steden (ABLLO vzw)

ABLLO vzw wil opnieuw meer huismussen in onze steden krijgen door het ophangen van nestkasten in optimale huismuspopulaties, het opvolgen van de populaties en initiatieven om gericht functioneel groen aan te brengen.

Filmpje Donderdag Veggiedag als Boodschap Algemeen Nut (Eva vzw)

Eva vzw wil hun spotje over Donderdag Veggiedag dat tijdens de laatste week van september op de VRT komt als Boodschap van Algemeen Nut financieren via growfunding.

Babytheek (GC Elzenhof en Netwerk Bewust Verbruiken)

GC Elzenhof en Netwerk Bewust Verbruiken willen een Babytheek beginnen waar babyspullen op een duurzamere manier gekocht, verkocht, gedeeld en gebruikt kunnen worden.

Nik Meeusen

Coördinator Netwerk
Meer over

Ontvang Link

  • Maandelijks tips voor al wie lokaal actief is voor een beter milieu


Andere nieuwsbrieven van BBL