Ontdek wat je nog niet wist over je eigen organisatie op Connect2Change | Bond Beter Leefmilieu

U bent hier

Ontdek wat je nog niet wist over je eigen organisatie op Connect2Change

Heleen De Smet

Dat onze jaarlijkse inspiratiedag Connect2Change bruist van de actuele ideeën en initiatieven die je de laatste stand van zaken in de brede duurzaamheidswereld geven, dat wist je waarschijnlijk al. Dat we je dit jaar ook een duwtje in de rug willen geven op vlak van organisatieontwikkeling, is misschien nog een beter bewaard geheim. Maar niet voor lang meer! Ontdek hoe Connect2Change jou kan helpen om jouw organisatie naar een hoger niveau te tillen, en dat wel met de volgende drie keuzesessies. 

Luke Nowlan.

Nudging. Het woord hoort stilaan in het rijtje van Engelstalige woorden die het als hip buzzword in onze Nederlandse taal ver geschopt hebben. Denk aan millennial, agile, of - laat ons eerlijk wezen - buzzword zelf. Toch verdient dit veelzijdige beestje jouw aandacht en wij zijn ervan overtuigd dat Luke Nowlan jou daarvan kan overtuigen! 

Luke haalde zijn doctoraat aan de Miami Business School en doet momenteel onderzoek aan de KU Leuven naar consumentengedrag en hoe dit te beïnvloeden. Nudging is een subtiele techniek om consumenten in een bepaalde richting te stuwen en past dus volledig in dit plaatje. Samen met jullie gaat hij dieper in op hoe je zelf nudging kan integreren in jouw communicatiestrategie. Mochten wij nudging reeds toegepast hebben in onze communicatiestrategie, dan hadden we je met dit artikel waarschijnlijk subtiel richting deze sessie geleid. Nu hanteren we een directe aanpak: inschrijven! 

Naast nudging staat er ook een sessie rond lobbying op het programma. Hiervoor schakelen we Jesse Colzani van The Good Lobby in. The Good Lobby is een non-profit die als doel heeft een pluralistische, inclusieve en democratische maatschappij te creëren door de toegang tot macht te egaliseren. Power to the people, dus. Wie lobbying voorlopig nog een vuil woord vindt voor mannen in maatpak, wordt vriendelijk uitgenodigd de sessie bij te wonen. 

Judy Vanden Thoren.

Een laatste tip van de sluier willen we graag oplichten door je de sessie van Judy Vanden Thoren (Hybried) en Amani El Haddad (Voem vzw, Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims) voor te stellen. Deze twee energieke dames slaan de handen in elkaar om de diversiteit in jouw organisatie te versterken. Judy blijft ver weg van stereotiepe benaderingen en daagt je uit jouw eigen organisatie kritisch te evalueren. Amani stelt vervolgens het project ‘Veggie is halal’ voor. Het belooft een pittige sessie te worden! 

Jouw programma: 

11.45 - 12.30 uur:  Diversiteit in je organisatie

‘Diversity is about being invited to the party. Inclusion is about being asked to join in and dance.’ Met welke danspartners begeeft de milieubeweging zich op de dansvloer? In deze sessie werpt Hybried een kritische blik op onze feestjes. Je krijgt methodieken aangereikt om je organisatie af te stemmen op een diverse samenleving. Wees klaar voor een grondige - soms confronterende -  zelfanalyse, blinde vlekken en onzichtbare drempels. 

13.30 - 14.30 uur: Lobbying for dummies

Jesse Colzani van The Good Lobby leert ons hoe we meer kunnen halen uit onze interacties met het beleid. Er wordt ook aandacht besteed aan hoe je als activist of ngo kan profiteren van verschillende vormen van ondersteuning door pro bono professionals en advocaten in te schakelen. We zoomen in op klimaat-, natuur- en milieukwesties.

Deze sessie gaat door in het Engels

14.45 - 15.45 uur:  Nudging in your communication strategy

Luke Nowlan vertelt je hoe je gedrag op een positieve manier kan stimuleren via ‘nudges’: kleine duwtjes in de goeie richting. Hoe werkt nudging precies, is het wel effectief op de lange termijn en hoe kan je het zelf toepassen in je communicatiestrategie? Stel je eigen communicatiestrategie in vraag en durf de wondere wereld van nudging te ontdekken!

Deze sessie gaat door in het Engels

Heleen De Smet

Netwerkmedewerker
Meer over

Ontvang Link

  • Maandelijks tips voor al wie lokaal actief is voor een beter milieu


Andere nieuwsbrieven van BBL