Oproep C-Bouwers: Maak jouw bouwproject circulair! | Bond Beter Leefmilieu

U bent hier

Oproep C-Bouwers: Maak jouw bouwproject circulair!

Foto Stephan Crowley

Circulair bouwen is een topic dat steeds hoger op de ecologische en politieke agenda komt te staan, maar waar bouwheren en architecten nog vaak in het duister tasten als het gaat over concrete oplossingen en voorbeeldprojecten.

Bond Beter Leefmilieu, VIBE, Dialoog en VUB starten daarom in samenwerking met het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen en met steun van de provincie Vlaams-Brabant dit najaar samen het project C-Bouwers op. Met dit proefproject willen we bouwheren, architecten en bouwpromotoren de voordelen van circulair bouwen beter leren kennen en hen stap voor stap begeleiden om circulaire bouwprojecten te verwezenlijken.

Daarvoor zijn we op zoek naar bouwheren en architecten met concrete projecten met een duidelijke circulaire ambitie. Dit kan gaan om circulair materiaalgebruik, zoals hergebruik van gerecupereerde bouwmaterialen of gebruik van aanpasbare en demonteerbare bouwoplossingen. Of om een gebouwontwerp dat met zijn bewoners kan mee evolueren in de tijd of volledig materiaal-efficiënt getransformeerd kan worden.

Maak jouw bouwproject circulair!

Start jij met een bouwproject waarbij je de focus op circulair bouwen wilt leggen, maar weet je niet goed hoe? Wil je begeleid en geïnspireerd worden door circulaire bouwexperts, samen met andere gelijkgezinde bouwheren en architecten?

Dan hebben wij goed nieuws! Bouwheren, architecten en bouwpromotoren kunnen dit jaar gratis deelnemen aan het project C-Bouwers. Samen met circulaire bouwexperts bekijken we hoe we circulaire bouwprincipes kunnen vertalen naar jouw project doorheen de verschillende fasen: ontwerp, technische detaillering en uitvoering.

Heb jij een concreet bouwproject waarin je een circulair thema wenst uit te diepen, zoals hergebruik van bouwmaterialen, aanpasbaarheid van bouwsystemen of een gebouwontwerp dat materiaal- en kostenefficiënt met zijn bewoners mee evolueert in de tijd?

Schrijf jouw project dan vóór 15 oktober in voor ‘C-Bouwers’ via het online inschrijvingsformulier!

Via C-Bouwers krijg je professionele stap-voor-stap begeleiding in het circulair maken van jouw bouwproject via:

  • Creatieve workshops met circulaire bouwexperts
  • Bezoek aan inspirerende voorbeeldprojecten
  • Individueel circulair projectadvies
  • Interactie met andere architecten en bouwheren
  • Online leerplatform

Draag bij tot dit innovatieve circulair leerplatform en inspireer op jouw beurt de volgende generatie C-Bouwers!

Een project van BBL, VIBE, VUB en Dialoog in samenwerking met Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen en met de steun van de Provincie Vlaams-Brabant en het Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer (FDME).

Ontvang InZicht

Wekelijks onze kijk op de milieu-actualiteit