OVAM wint Circular Economy Award in Davos. Proficiat! | Bond Beter Leefmilieu

U bent hier

OVAM wint Circular Economy Award in Davos. Proficiat!

Rob Buurman

donderdag 21 januari 2016

Deze week kwamen de toppers van de zakenwereld, internationale politici en grote denkers opnieuw samen in het Zwitserse plaatsje Davos voor het World Economic Forum. Dinsdag werden daar ‘The Circulars’ uitgereikt, prijzen die de beste en meest inspirerende projecten voor de circulaire economie belonen. Niemand minder dan de Vlaamse afvalmaatschappij OVAM haalde de award binnen, voor haar Materialenprogramma. Meer van dat!

Pluimen van de jury

Het Vlaams Materialenprogramma van de OVAM haalde het in de categorie ‘governments, cities and regions’ van kleppers als The City of Sydney (Australië) en The National Zero Waste Council (Canada). In de jury zetelden de grote namen van de circulaire economie, zoals Cradle to Cradle-auteur William McDonough, Ellen MacArthur en oud-EU-commissaris voor het Leefmilieu Janez Potočnik.  

Zij strooiden in hun verslag met pluimen, in het bijzonder voor:

  • de toewijding van de OVAM in het streven naar duurzaam materialenbeheer;
  • het stevige volume aan initiatieven en projecten die onder de paraplu van het Vlaams Materialenprogramma uitgevoerd worden,
  • het brede programma waar een groot aantal stakeholders en sectoren aan meewerkt, waardoor de juiste cultuur voor de omslag naar de circulaire economie kan groeien.

Bond Beter Leefmilieu is een van die partners, en wij willen de OVAM dan ook van harte feliciteren met de verdiende prijs. Samen blijven we bouwen aan een toekomstbestendige circulaire economie in Vlaanderen.

> Meer info over het Vlaams Materialenprogramma
> Meer info over ‘The Circulars’
> Persbericht OVAM