Via samenaankoop groene stroom tot 670 euro besparen

Onlangs maakte Greenpeace haar jaarlijkse rangschikking van groenestroomleveranciers bekend. Al sinds 2003 volgt de milieuorganisatie de prestaties van de verschillende energieleveranciers op de Belgische markt. Via het Greenpeaceklassement kan je duidelijk zien welke leveranciers best presteren op vlak van hernieuwbare energie en duurzame investeringen. De ene groene stroom is immers de andere niet.

Kies je een leverancier met een goede score in het Greenpeaceklassement, dan bepaal je mee de vraag naar meer duurzame stroom op de markt.

- Ecopower, Wase Wind en Energie 2030 blijven de koplopers dankzij hun 100% groene productie- en investeringsbeleid.

- Nieuwkomers zoals Eneco bieden een interessant want duurzaam alternatief voor de historisch grote leveranciers.

- Bij de grote leveranciers Nuon, Electrabel, Essent en Luminus verloopt de overgang naar een milieuvriendelijk beleid veel trager.

Switch to Green

Voor het eerst koppelt Greenpeace aan haar klassement een groepsaankoop 'Switch to Green'. Greenpeace wil daarmee voor zoveel mogelijk mensen duurzame elektriciteit toegankelijk maken tegen een voordelig tarief. Voor deze groepsaankoop, waarmee je gemiddeld 260 tot zelfs 670 euro kan besparen, wordt enkel onderhandeld met leveranciers die een minimumscore halen van 12/20 in het Greenpeaceklassement.

Zo ben je zeker dat je kiest voor écht groene stroom.

Meer info over de Switch to Green campagne vind je op: www.switch-to-green.be. Inschrijven kan tot 19 november

Windenergie