Stroom van eigen kweek

De PV-sector lanceert een nieuwe campagne voor zonnestroom. Elektriciteit opgewekt door de zon blaakt van de voordelen. Het is een duurzame energievorm die bij het opwekken van elektriciteit geen milieubelastende bijproducten teweeg brengt. Bovendien is zelf stroom produceren met eigen zonnepanelen een voordelige investering die een stabiele en voordelige stroomprijs garandeert voor 25 jaar. Door in te zetten op de productie van elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen garanderen we de leveringszekerheid. We kunnen de importfactuur gevoelig doen dalen en we verminderen de afhankelijk van energie-import uit politiek instabiele region’s op de wereld.

Er zijn nog steeds veel daken met een groot potentieel dat niet onbenut mag blijven willen we in de toekomst overgaan naar een energiesysteem dat voornamelijk draait op hernieuwbare energiebronnen. De technologie van zonnestroom wordt steeds rendabeler en dus ook competitiever. De hoogte van de overheidssteun in de vorm van groenestroomcertificaten wordt daarom bijgesteld.

Omwille van die aanpassing heeft de sector heel wat negatieve aandacht gekregen in de media. Als gevolg zit ze in een dipje en kan dus - gezien de vele voordelen - een duwtje in de rug gebruiken. Vandaar de nieuwe imagocampagne van PV-Vlaanderen. Die wil de productie van zonnestroom stimuleren en de perceptie rond zonne-energie bijsturen. Investeren in zonnestroom blijft voor zowel particulieren als bedrijven een interessante investering.

De campagne startte op 19 maart met een persconferentie van PV-Vlaanderen samen met Vlaams minister voor Energie Freya Van den Bossche. Vind hier heel wat meer informatie en laat je overtuigen van de voordelen van zonnestroom: www.stroomvaneigenkweek.be

Windenergie