Tackel jouw uitdagingen met het netwerk rond Bond Beter Leefmilieu | Bond Beter Leefmilieu

U bent hier

Tackel jouw uitdagingen met het netwerk rond Bond Beter Leefmilieu

Trefdag lokale besturen op donderdag 24/11/2016, 9.30 - 16.00, De Hoorn, Leuven

Jessika De Lille
  • Trefdag voor lokale besturen
  • Hoe maak je jouw meerjarenplan waar en realiseer je de Gemeente voor de Toekomst?
  • Keynote spreker Jonathan Holslag, workshops, interactieve infomarkt en netwerken

De Hoorn, Sluisstraat 79, 3000 Leuven
Donderdag 24 november 2016 van 9.30u tot 16.00u

Beste,

Samen met je collega's in jouw gemeente sta je voor een stevige taak: jullie meerjaren- en actieplannen tot een goed einde brengen. De uitdagingen zijn niet klein: een kwaliteitsvolle leefomgeving, een groene gemeente, betaalbaar wonen, vlotte mobiliteit... Hoe staat het met de meerjaren- en actieplannen in jouw gemeente, halverwege de legislatuur? Kun je hulp gebruiken om extra stappen voorwaarts te zetten in de realisatie? Zoek je input van best practices? Of heb je nood aan inspiratie?

Speciaal voor jou organiseert Bond Beter Leefmilieu een ‘trefdag lokale besturen’: een dag waarop jij, samen met collega’s van andere gemeenten en steden, ontdekt wat het netwerk van Bond Beter Leefmilieu voor jou kan betekenen. Want dat netwerk heeft een uitgebreide expertise op vlak van de uitdagingen waar jij en jouw gemeente voor staan, en is dus een uitstekende partner om je op weg te helpen naar een oplossing. Deze trefdag vindt plaats op 24 november 2016 in De Hoorn in Leuven, en het programma loont absoluut de moeite. Kijk maar even mee:

  • Keynote spreker van de dag is politicoloog en schrijver Jonathan Holslag. Hij schetst levendig hoe Vlaanderen er in 2055 zou kunnen uitzien: een bruisende, sociale plek waar iedereen kan werken, wonen en leven zonder te wegen op het milieu, de natuur en onze gezondheid.
  • Daarnaast zoomen we in 7 workshops in op concrete cases: we bekijken hoe gemeenten en ons netwerk samen aan de slag gingen met onder meer mobiliteit, wonen, participatie en klimaatplannen. De workshops worden gegeven door een lid van het lokale bestuur en een medewerker uit het netwerk van Bond Beter Leefmilieu.
  • In Burgemeesters aan het woord lichten zij toe hoe ze te werk gaan. Welke acties zijn in hun gemeente een succes. Hoe slaagden ze erin met beperkte middelen goede resultaten neer te zetten? Hoe maakten ze hun administratie en hun inwoners warm voor dit verhaal? Waar liggen de kansen voor een gemeente? Tips en advies vanop de eerste rij!
  • Op de doorlopende markt vind je pasklare oplossingen én antwoorden op complexe uitdagingen die jij zelf kunt aanbrengen
  • En we stellen de opvolger van de campagne Belgerinkel in avant-première aan je voor

Voor amper 80 euro, exclusief btw, maak je dit hele programma mee en krijg je het essay Vlaanderen 2055 van Jonathan Holslag mee naar huis. Bovendien staat deze dag niet op zich: hij vormt het startpunt om de volgende vijf jaar samen met het netwerk rond Bond Beter Leefmilieu werk te maken van de Gemeente voor de Toekomst.

Aarzel dus niet en schrijf je vandaag nog in! Het uitgebreide programma vind je op deze pagina.

Hopelijk tot op 24 november!

Met vriendelijke groeten

Vera Dua
Voorzitter Bond Beter Leefmilieu

Volgende organisaties gaan met jouw uitdagingen aan de slag: Autodelen.net, Bond Beter Leefmilieu, BOS+, De Landgenoten, Dialoog, Ecolife, FSC Belgium, GoodPlanet belgium, Natuurpunt CVN, Netwerk bewust verbruiken, Peerby, Pixii, REScoop Vlaanderen, Samenhuizen, Seafirst Foundation, Steunpunt Hoeveproducten, Taxistop, Trage Wegen, TreinTramBus, Velt, VIBE en Waerbeke.

Met steun vande Nationale Loterij

Jessika De Lille

Netwerkmedewerker
Meer over