Toerisme Mol gaat eco, dankzij de Groene Sleutel | Bond Beter Leefmilieu

U bent hier

Toerisme Mol gaat eco, dankzij de Groene Sleutel

Gemeente Mol is een trotse ondertekenaar van het Burgemeestersconvenant. En het blijft niet bij woorden alleen: de toeristische en milieudienst van Mol vatten de koe bij de horens en ging samen met Bond Beter Leefmilieu op zoek naar methodes om de ecologische voetafdruk van de toeristische sector te verminderen. 

Het resultaat: Mol ging aan de slag met de ecolabels ‘Groene Sleutel’ en ‘Blauwe Vlag’. Deze worden beheerd door BBL en ondersteund door Toerisme Vlaanderen. Groene Sleutel-bedrijven stoten gemiddeld 10% tot 15% minder CO2 uit dan hun concurrenten. Op de kersverse toerismewebsite van de gemeente Mol vind je vanaf nu de lokale Groene Sleutel- en Blauwe Vlag-houders terug met de bekende logo’s. Zo krijgen niet alleen die milieuvriendelijke horeca-plekken extra zichtbaarheid, maar zet Mol ook zijn eigen positieve groene imago in de verf, voor toeristen en de eigen inwoners.

Groene Sleutel-bedrijven stoten gemiddeld 10% tot 15% minder CO2 uit dan hun concurrenten.

Verder stond er eind mei nog een netwerkmoment op het programma voor de toeristische actoren. Daar gaf de gemeente meer uitleg over haar energie-en klimaatactieplan en de Groene Sleutel- en Blauwe Vlag-labels. 

Hierdoor hoopt de gemeente meer bedrijven aan te moedigen vrijwillig hun steentje bij te dragen aan haar klimaat- en energiedoelstellingen en meer buitenlandse toeristen aan te trekken, zoals bijvoorbeeld Duitsers, die bijzondere waarde hechten aan schone, zuivere natuur en water.

Meer over