Vraag onze politici welke klimaatmaatregelen ze zullen nemen

Gisteren lanceerde BBL samen met Greenpeace, WWF, IEW, IEB en BRAL de #klimaatvraag. Op de website www.klimaatvraag.be vind je een filmpje om te delen en kan je aan toppolitici de vraag stellen: Welke concrete maatregelen voor het klimaat neemt u? Gisteren overspoelden vele mensen de politici met tweets en e-mails. Sp.a, N-VA en groen namen ook de moeite om te antwoorden.

Doet u ook mee?

Je kan je vraag nog stellen via twitter of via een mail via de website www.klimaatvraag.be. Hoe meer vragen de politici krijgen, hoe meer ze zich aangesproken zullen voelen zich concreter uit te spreken over het klimaat. Je kunt de website met het filmpje natuurlijk ook delen via facebook en al je vrienden vragen ook hun klimaatvraag te stellen.

Waarom deze actie?

We willen concrete engagementen en maatregelen op alle beleidsniveaus. Nog eens vijf jaar stilstand op het vlak van milieu en klimaat is geen optie. De huidige engagementen van de verschillende regeringen en de klimaatstandpunten van Belgiƫ in Europa zijn gewoon niet goed genoeg en de tijd raakt stilaan op. De impact van de klimaatveranderingen op onze levens - nu en nog veel meer in de toekomst - zal alleen maar toenemen als we nog langer wachten. Op het vlak van energiebeleid, mobiliteit, groene fiscaliteit en biodiversiteit moeten ambitieuzer maatregelen genomen worden.Wij willen dat deze cruciale thema's meer aan bod komen tijdens de verkiezingscampagne zodat de kiezer een duidelijk beeld heeft van wie wat wil ondernemen in de komende vijf jaar.

Bekijk het filmpje

Klimaatbeleid