Zorgt Tesla voor revolutie in energieopslag?

Donderdag 30 april presenteert Tesla, producent van elektrische auto’s, een nieuwe batterij die op betaalbare wijze energie uit hernieuwbare bronnen kan opslaan.  Zo kunnen woningen of bedrijven continu van groene energie worden voorzien.  Tesla mikt niet enkel op energieopslag in woningen, maar wil ook grootschalige toepassingen mogelijk maken, bijvoorbeeld voor netbeheerders.

Met de nieuwe toepassing zouden gezinnen de energie die ze winnen, bijvoorbeeld met zonnepanelen, kunnen opslaan zodat ze die kunnen benutten wanneer nodig. Tijdens productiepieken wordt de energie opgeslagen, die dan kan gebruikt worden tijdens de uren met minder zonlicht en een grotere vraag.

Naast een exemplaar voor thuisgebruik, zou het bedrijf ook extra grote batterijen op de markt brengen voor eenzelfde toepassing binnen (nuts-)bedrijven. Op die manier biedt Tesla niet enkel een oplossing voor particulieren, maar wil hetze ook meespelen in oplossingen voor de stabilisatie van het elektriciteitsnetwerk met veel hernieuwbare energie.

Elektrische wagens Duurzaam bouwen en wonen