Cleaner Car Contracts gaat voor groene wagenparken

Vandaag bezoeken de leasebedrijven uit Cleaner Car Contracts de professionele dienstverlener Deloitte, de eerste firma die instapt in het Europese project. Deloitte heeft al heel wat stappen ondernomen om zijn bedrijfsmobiliteit te vergroenen. Door deel te nemen aan Cleaner Car Contracts engageert het bedrijf zich om hier verder op in te zetten.

Vertegenwoordigers van leasemaatschappijen ALD Automotive, Athlon en KBC Autolease zakken vandaag af naar de vestiging van Deloitte in Diegem. Daar wordt hen de huidige stand van zaken bij Deloitte inzake wagenpark en bedrijfsmobiliteit voorgesteld, en ook de toekomstplannen: met Cleaner Car Contracts gaat Deloitte immers een duidelijk engagement aan om in de toekomst nog meer in te zetten op duurzame bedrijfsmobiliteit.

Met een gemiddelde uitstoot van 105 gr CO2/km is het wagenpark van Deloitte al vrij groen. Recent kreeg de fleet er ook 200 vouwfietsen bij, die de werknemers kunnen gebruiken voor woon-werkverkeer en zakelijke verplaatsingen. Door deel te nemen aan Cleaner Car Contracts, verbindt de firma zich ertoe hier verder op in te zetten.

Cleaner Car Contracts is een coalitie van middenveldorganisaties, wagenparkbeheerders en leasebedrijven die zuinigere auto’s op de weg wil krijgen. Het project richt zich op bedrijven met grote bedrijfswagenparken die zich willen inzetten voor een duurzamere bedrijfsmobiliteit. Door deel te nemen engageren fleetmanagers en hun leasebedrijven zich om hun wagenpark zuiniger en schoner te maken. Dit meten we aan de hand van twee maatstaven: de CO2-uitstoot en de Ecoscore van het wagenpark. 

Gedeelde mobiliteit Cleaner Car Contracts

Meer over Gedeelde mobiliteit