De zuurstofreeks #1: Ondernemer Yves De Moor

 

Wanneer we aankomen bij de winkel Moor&Moor van Yves De Moor is de koerierdienst Cargo Vélo er al. Brecht, de jonge fietskoerier van dienst, komt een pakket koffie ophalen om het naar een klant te brengen. Hij heeft het beste materiaal om gezwind de stad te doorkruisen. 

Zaakvoerder Yves De Moor staat ons te woord. Hij is niet alleen vóór het nieuwe circulatieplan, hij is zelfs fervent voorvechter ervan. En dat met een aanstekelijke passie van een echte ondernemer.

De winkel van Yves is een model van kernversterking — een belangrijk actiepunt van BBL in de transitie naar een klimaatvriendelijke samenleving. Een kernversterkende ruimtelijke ordening vormt de basis voor een betaalbare, klimaatneutrale, ondernemersvriendelijke en sociale gemeente. 

Winkels in de stad in combinatie met autovrije en -luwe zones maken het leven in het centrum aangenaam en leefbaar. Studenten vinden er hun plek, kinderen kunnen er plezier maken en gezinnen willen er komen werken en wonen.

Daar waar bijvoorbeeld in Leuven eerst een daling van de omzet werd vastgesteld nadat de stad aanpassingen had aangebracht in haar circulatieplan, heeft de koudwatervrees nu plaatsgemaakt voor een heropleving. Het weren van de auto uit het stadscentrum geeft zuurstof aan de handelaar.

Bouwshift Luchtkwaliteit

Meer over Bouwshift, Luchtkwaliteit