DichtblijeReizen

Favoriete bestemmingen op treinafstand

Op zoek naar een dichtblije droombestemming in Europa die niet hoeft onder te doen voor de Amerikaanse Grand Canyon of de Indische Taj Mahal? Neem dan zeker een kijkje in deze duurzame reisgids. Meer dan honderd van onze volgers op Instagram stuurden ons een foto met uitleg over hun uitverkoren plek en gaven zo een stukje van zichzelf voor jou bloot. Uit al die adembenemende bestemmingen maakten wij deze gevarieerde selectie.

Wist je dat het Italiaanse eilandje Procida een prachtig alternatief is voor de kleurige huisjes van Willemstad in de Antillen? Dat de Donaudelta in Roemenië minstens even mooi en rustig is als de Everglades in Florida? En dat het Spaanse Andalousië haar eigen Grand Canyon heeft? Je hoeft met andere woorden niet per se naar de andere kant van de wereld te reizen om bijzondere dingen te ervaren.

En dat is precies wat we willen laten zien. Want naast bovenstaande voorbeelden zijn er nog onnoemelijk veel andere dichtblije alternatieven voor bucketlist-droomreizen die met de trein of bus bereikbaar zijn. Alleen kennen we ze nog onvoldoende. Samen met jou willen we de mooiste plekken in Europa verzamelen en bundelen in een inspirerende reisgids met duurzame bestemmingen. Per bestemming tonen we je de weg ernaartoe en hoeveel kilo CO2 je daar per transportmiddel mee uitspaart. 

Laat je met andere woorden inspireren door deze bijzondere verhalen van bijzondere reizigers!

Download de reisgids met Dichtblije Reizen