Duurzame partnerships

We slaan de handen in elkaar met ondernemers die onze duurzame visie delen.

1

We wisselen kennis uit

Zo blijven alle partners up-to-date over duurzame ontwikkelingen, beleidsposities en wetgeving.

2

We vergroten onze impact bij beleidsmakers

We brengen ieders belangen onder de aandacht en sporen overheden aan om een duidelijke roadmap uit te tekenen richting een duurzame toekomst.

3

We creëren innovatieve oplossingen

Samen beschikken we over een schat aan expertise waarmee we de transitie-uitdagingen kunnen tackelen.

4

We verbreden het draagvlak voor oplossingen

Door samen het maatschappelijk debat over duurzaam leven te stimuleren.

Ondernemers spelen een essentiële rol in de transitie naar een duurzame toekomst. Daarom vormen we lerende netwerken, coalities en partnerships met groene voorlopers uit de bedrijfswereld.

Ons gemeenschappelijk doel: een duurzame, circulaire economie die draait op schone energie.

SAMENWERKINGEN IN DE KIJKER

  • Fluvius

Bond Beter Leefmilieu en corporate partner Fluvius werken samen aan een netbeheer dat de energie-, warmte- en mobiliteitstransitie mogelijk maakt. Daarnaast motiveren we particulieren en lokale besturen om energiezuinig te leven, met praktische tips en tools.

> Lees meer over onze samenwerking

 

  • Next Food Chain

Next Food Chain is het eerste bedrijfsnetwerk rond plantaardige voeding in Vlaanderen. Samen met Eva vzw en klinkende namen uit de voedingssector wisselen we kennis uit, inspireren we beleidsmakers en sensibiliseren we consumenten. Zo maken we de eiwittransitie tastbaar en smakelijk.

Next Food Chain helpt ons om

een beeld te krijgen van wat

de flexitarische consument wil.

Binnen het netwerk leggen we

ook contact met andere spelers in

deze groeiende sector.

Inge Ooms, Marketing directeur Benelux bij Aoste

Ontdek de website

 

  • Clean Power for Taxis

Clean Power for Taxis streeft naar een vergroening van het taxitransport in Vlaanderen. Zowel de taxifederatie, taxi-ondernemingen als lokale besturen zijn cruciale partners in dit verhaal. Intussen rijden er elektrische taxi's in maar liefst 9 Vlaamse steden.

Bond Beter Leefmilieu is voor ons een interessante partner, want ze delen dezelfde visie als wij en heel veel andere bedrijven. We leven met passie in het duurzame nu, en kijken uit naar een gezonde toekomst.

M. Fatih Şenel, zaakvoerder Taxi4You

Ontdek de webpagina

 

  • Energy Saving Pioneers

Energy Saving Pioneers is een coalitie van voorlopers in energiebesparing: vooruitstrevende bedrijven, lokale besturen, milieu- en andere middenveldorganisaties. Samen informeren we beleidsmakers over de socio-economische meerwaarde en klimaatwinsten van energiebesparing en ijveren we voor een ambitieus Belgisch energiebesparingsbeleid.

Voor ons is BBL een waardevolle partner: hun standpunten zijn goed onderbouwd. Er is ook ruimte voor debat en argumentatie, waar beide partijen uit leren. Doordat ze al lang actief zijn in het veld zijn ze een gerespecteerde stakeholder.

Patrick O, CEO bij Viessmann

Ontdek de website

 

  • Ecobouwers

Samen met bouwprofessionals en huiseigenaars helpen we iedereen die een goed huis voor de toekomst wil bouwen of verbouwen. Dat doen we zowel online op Ecobouwers.be als offline tijdens onze jaarlijkse opendeurweekends.

Ecobouwers is onze partner in crime om duurzaam verbouwen en wonen op de kaart te zetten. Het succes van de Opendeurweekends spreekt boekdelen. Samen bouwen we verder aan de groene en gezonde toekomst van Vlaanderen.

Laurens Marysse, Communicatieverantwoordelijke bij VIBE

> Ontdek de website

 

Werk samen met Bond Beter Leefmilieu

Wil je meer weten over onze coalities? Heb je al een duurzame koers uitgestippeld en kan Bond Beter Leefmilieu je helpen? Of mogen we je uitnodigen voor een eerste verkennend gesprek? Neem snel contact met ons op.

Contacteer ons

Peter Impe

Partnerships en sponsoring

02 282 17 27