Background Education: Duurzame voeding (semester 2) | Bond Beter Leefmilieu

U bent hier

Background Education: Duurzame voeding (semester 2)

Academische opleidingen voor volwassenen met weinig tijd

Geplaatst door
Geert Jespers
11 februari 2019 tot 17 juni 2019 (2 maandagavonden per maand)

Thomas More Campus De Vest, Zandpoortvest 60, 2800 Mechelen

Background Education
0468 02 56 54

 

In "Duurzaamheid: duurzame voeding" belichten we verschillende aspecten van voeding. Toponderzoekers van verschillende universiteiten doorbreken mythes over voeding en geven inzicht over wat echt gezond is en hoe ons lichaam omgaat met verschillende elementen van voeding. Gezonde voeding staat ook niet los van het duurzaamheidsvraagstuk en dus bekijken we eveneens hoe een overgang naar een alternatief landbouwsysteem kan plaatsvinden.

  • 11-02-2019 - Suikers in onze voeding - Edith Feskens, Wageningen University and Research
  • 18-03-2019 - De gezonde fruit-en groenteketen - Ernst Woltering, Wageningen University and Research
  • 01-04-2019 - De geschiedenis van onze vleescultuur - Frédéric Leroy, VUB
  • 01-04 2019 - Hoe leer je kinderen gezonde eetgewoonten? - Eva Vanmalderen, UGent - onder voorbehoud
  • 29-04-2019 - De relatie tussen voeding en kanker - Fränzel van Duijnhoven, Wageningen University and Research
  • 13-05-2019 - Wat gebeurt er in de verteringsbuis? - Danny Delooze, UGent
  • 27-05-2019 - Democratie en voedselsystemen - Maarten Crivits, ILVO
  • 17-06-2019 - Voedselallergieën en voedselintoleranties - Christine Breynaert, UZ Leuven

De opleiding Duurzaamheid bestaat uit drie academiejaren ‘Duurzame voeding’, ‘Duurzame samenleving’ en ‘Duurzame steden’. Duurzaamheid is een breed begrip, maar het komt hierop neer dat in een duurzame wereld mens (people), milieu (planet) en economie (profit) met elkaar in evenwicht zijn, zodat we de aarde niet uitputten.

Elk academiejaar bestaat uit twee semesters. Alle academiejaren, semesters en lessen kunnen afzonderlijk gevolgd worden. Wie alle jaren volgt, heeft na drie jaar een brede kennis op het vlak van duurzaamheid.