Webinar: Aanbod van circulaire producten (C-Bouwers PRO) | Bond Beter Leefmilieu

U bent hier

Webinar: Aanbod van circulaire producten (C-Bouwers PRO)

27 april 2020

Het eerste Webinar van C-Bouwers Pro gaat in op circulaire bouwoplossingen en de materialen en producten die daarvoor vandaag beschikbaar zijn. Na een korte inleiding komen twee categorieën aan bod. In de circulaire economie wordt immers een onderscheid gemaakt tussen “technische” materialen en “biologische” materialen.

Binnen de technische kringloop is het belangrijk hergebruik mogelijk te maken, bijvoorbeeld door demonteerbaar te werken, compatibiliteit te garanderen en de levensduur van de materialen te optimaliseren. In dit webinar bekijken we welke oplossingen geschikt zijn en welke producten momenteel al op de markt zijn.

Biologische materialen, zoals (zuiver) hout of materialen van biologische oorsprong, worden zonder vervuilende of toxische stoffen tot producten verwerkt, zodat zij aan het einde van hun levenscyclus naar de biosfeer kunnen terugkeren door biologische afbraak of compostering. In dit webinar gaan we dieper in op welke biologische materialen vandaag beschikbaar zijn voor de bouw en hoe je deze materialen kan toepassen.

Je kan het webinar hieronder herbekijken: 

 

Dit webinar maakt deel uit van een reeks in het kader van het project C-Bouwers PRO. De andere infosessies zijn:

 

Organisatie: Bond Beter Leefmilieu, VUB Architectural engineering, VIBE, BAS Bouwen, Dialoog met steun van Vlaanderen Circulair

(Foto Thomas Noceto - BC Materials)