Leo Van Broeck over biodiversiteit

Aula OEHOE of online

Voormalig Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck komt naar Gent om er op uitnodiging van Gents MilieuFront en Green Office UGent te vertellen over de biodiversiteitscrisis. Hij brengt ons zijn inzichten bij over openbare ruimte, natuur en de nood aan groen en leven in de stad.

Biodiversiteitsambassadeur Van Broeck waarschuwt ons al langer over de nakende crisis, die eigenlijk al volop aan de gang is. En die gaat veel verder dan boskap, droogtes en een veranderend klimaat: in Vlaanderen liggen onder andere ook ons inefficiënte en intensieve ruimtegebruik en onze ongezonde en verlieslatende landbouw aan de basis.

Maar naast problemen worden gelukkig ook oplossingen aangehaald, zowel praktisch als beleidsmatig. Op de lezing kom je zo meer te weten over kernverdichting, hoe we voor meer wilde natuur kunnen en moeten zorgen, zelfs aan de rand en middenin een stad als Gent.

Koop hier jouw ticket! De lezing gaat (indien mogelijk!) door in aula OEHOE (UGent campus Coupure), zo niet via livestream online. Alle ingeschrevenen worden hierover tijdig op de hoogte gebracht.

  • Datum:dinsdag 04 mei 2021
  • Uur: 20 u.
  • Locatie: Aula OEHOE (of online)
  • Prijs: 5 euro

Deze lezing is een organisatie van Gents MilieuFront en Green Office Gent (Universiteit Gent).
Hier meer info: https://www.gentsmilieufront.be/lezingbiodiversiteit

GMF en Green Office