Online infomoment voor lokale besturen over Maai Mei Niet

Maandag 20 maart 2023 van 14u tot 16u
Online
Jasper Wouters

Vorig jaar deden meer 100 steden en gemeenten mee met de campagne Maai Mei Niet. Samen met duizenden burgers lieten zij tijdens de maand mei het gras in hun parken en op hun pleinen groeien. Want door een paar weken niets te doen of anders te maaien, geef je de natuur en de biodiversiteit een serieuze boost. En het resultaat was verbluffend: de extra nectarproductie zorgde voor dagelijks eten aan meer dan 17 miljoen bijen.

Wil jij vanuit jouw gemeente of stad bijdragen aan nóg betere resultaten voor 2023? Neem dan op maandag 20 maart deel aan dit online infomoment, dat we organiseren samen met VELT en Het Ministerie voor Natuur. We laten experten aan het woord die het belang van ecologisch maaibeheer voor onze biodiversiteit uit de doeken doen. En aan de hand van praktijk getuigenissen leer je bij hoe je ecologisch maaibeheer op duurzame wijze kan verankeren in jouw gemeente.

Schrijf je gratis in
De dag voor het event ontvang je een link naar de Zoom-sessie

Dit staat op het programma:

  • Welkom en inleiding (Jasper Wouters, Bond Beter Leefmilieu)
  • Het belang van ecologisch graslandbeheer voor de biodiversiteit, ook na Maai Mei Niet (Wouter Vanreusel, Natuurpunt)
  • Ecologisch maaibeheer in stedelijke context: een getuigenis uit Oostende (Lies Van Lierde en Jessie Willaert, directie openbaar domein Oostende)
  • Ecologisch groenbeheer in provinciale domeinen (Tom De Visschere, adjunct-adviseur Groendienst, provincie West-Vlaanderen)
  • Verfraaiing van ongemaaid gazon met biologische bloembollen (Yacine Ryckebusch, VELT)
  • Aanbod naar burgers: De Tuinrangers (Werner Van Craenenbroeck, De Tuinrangers)
  • Communicatiepakket voor lokale besturen (Jasper Wouters, Bond Beter Leefmilieu)