Webinar slotevent C-bouwers Pro en lancering databank C-bouwers.be

Dinsdag 23 maart 2021 van 14 tot 16 uur
Online
Grace De Smet

Herbekijk het webinar

Bond Beter Leefmilieu, VIBE, VUB Architectural Engineering, BAS Bouwen en Dialoog nodigen je graag uit voor het slotwebinar van C-bouwers Pro. Twee jaar lang werkten wij met de steun van Vlaanderen Circulair aan een databank en platform rond circulair bouwen waarin wij voorbeeldoplossingen voor en door bouwprofessionals met u willen delen. 

Daarnaast laten we drie circulaire bouwprofessionals aan het woord.  Zij delen hun ervaringen met circulaire producten en oplossingen. 

Programma

  • 14u - Stijn Brancart (VIBE) vertelt je meer over het tot stand komen van onze databank en het platform C-bouwers.be. Hij vertelt je hoe je er als bouwprofessional gebruik van kunt maken, hoe de producten in de databank werden geëvalueerd en wat je er allemaal op kan terugvinden.
  • 14u30 - Lieven De Groote (MAKER Architecten) zet met zijn ontwerppraktijk circulair bouwen in bij verschillende lopende projecten, van eengezinswoningen tot sociale huisvestingsprojecten. Hij vertelt hoe aspecten als hergebruik en veranderingsgericht bouwen werkelijkheid worden en welke oplossingen daartoe zoal kunnen bijdragen.
  • 14u50 - Gwen Verlinden (TEKEN Architectuur) startte samen met andere bouwprofessionals het pilootproject ‘circulair bouwen, betaalbaar wonen’. Ze gingen op zoek naar welke circulaire producten en oplossingen voor hen het meest geschikt waren. Ze vertelt je graag hoe ze dit hebben aangepakt en wat hun ervaringen zijn met de circulaire producten. 
  • 15u10 - Jona Michiels (Groep Van Roey) zet zich al een hele tijd in om circulair bouwen in de praktijk te brengen. In verschillende projecten waaronder de reconversie van de Molens van Orshoven pasten ze enkele circulaire principes toe. Hij werpt in dit webinar zijn blik op hoe je als projectontwikkelaar aan de slag kunt met circulair bouwen. 
  • 15u30 - Vragen uit het publiek
  • 16u - einde

 

C-Bouwers PRO is een project van Bond Beter Leefmilieu in samenwerking met VUB Architectural engineering, VIBE, BAS Bouwen, Dialoog met steun van Vlaanderen Circulair