Zo maak je je bedrijfswagenpark elektrisch

Dinsdag 21 september 2021 van 10 tot 11.30 uur
Online

De vergroening van het bedrijfswagenpark zit in de lift: dankzij de recente fiscale regeling voor CO2-neutrale bedrijfsvoertuigen en verplichtingen voor laadinfrastructuur zetten heel wat organisaties en bedrijven sterk in op de elektrificatie van hun wagenpark. Maar hoe pak je dit als fleet-, facility-, of HR- verantwoordelijke aan? Welke tips, welk e-car beleid, apps en praktijkvoorbeelden kunnen je helpen? Bond Beter Leefmilieu en The Shift organiseren een gratis webinar op 21 september, 10-11:30 uur, tijdens de Week van de Mobiliteit, met Bart Massin, specialist in elektrische mobiliteit. Deelname is gratis, inschrijven verplicht.

Schrijf je gratis in

Programma

Fiscaal en wetgevend kader

Vanuit fiscaal en milieuoogpunt is de elektrificatie van je wagenpark steeds interessanter. Welke fiscale voordelen geniet je vandaag en in de toekomst? En aan welke wettelijke verplichtingen moet je bedrijfsparking voldoen met betrekking tot laadinfrastructuur?

Laadbeleid

Thuis, op het werk of onderweg: waar en hoe laden werknemers hun elektrische wagens op en met welke aspecten moet je rekening houden in je bedrijfsbeleid? Ook geven we tips om ongerustheid inzake rijbereik en laden bij werknemers het hoofd te bieden.

Parkeerbeleid

Een optimaal en efficiënt parkeer- en laadsysteem op je bedrijfsparking is essentieel voor werknemers en bezoekers. We overlopen enkele inzichten, apps en praktijkvoorbeelden rond social charging en roulatiesystemen.

Vragenronde

De fleet manager aan het woord: elektrificatie van het wagenpark in de praktijk

Je wagenpark gedeeltelijk of volledig emissievrij maken: het gebeurt niet van de ene dag op de andere. Een fleet manager van een bedrijf getuigt en deelt zijn belangrijkste inzichten en praktijkervaringen..

We focussen tijdens dit webinar op lichte elektrische bedrijfs- en salariswagens, niet op zware bedrijfsvoertuigen zoals bussen of vrachtwagens.

Voor wie? 

Voor mobility-, HR-, fleet en facilitymanagers die verantwoordelijk zijn voor de vergroening van het wagenpark binnen hun organisatie of bedrijf.

Schrijf je gratis in

Door wie? 

Bart Massin, oprichter en CEO van Stroohm, is een ingenieur met een passie voor elektrische mobiliteit. En hij heeft 15 jaar ervaring in de energiesector. In het verleden stond hij aan het hoofd van het departement Regulatory Affairs voor Engie in België en Luxemburg, wat van hem een referentie maakt op het vlak van elektrische mobiliteit in al zijn aspecten. Zijn consultancybedrijf Stroohm is een succesvolle Belgische scale-up die bedrijven ondersteunt bij de vergroening van hunwagenvloot. De volledige ondersteuning omvat zowel financiële als technische haalbaarheidsstudies gekoppeld aan concrete implementatie, een modern bedrijfswagenbeleid en training van de medewerkers. Stroohm voorziet ook laadoplossingen en laadpasjes zodat iedereen comfortabel kan laden op kantoor, thuis en onderweg. Met klanten als Brussels Airport Company, Cronos Group, Hilti en Mediahuis zijn ze een referentie voor de professionele vloten.

Schrijf je gratis in

Het webinar wordt georganiseerd door Bond Beter Leefmilieu en The Shift in het kader van de Week van de Mobiliteit. Met steun van European Climate Foundation en Vlaanderen.