Studiebezoek Clean Power for Taxis aan Amsterdam | Bond Beter Leefmilieu

U bent hier

Studiebezoek Clean Power for Taxis aan Amsterdam

> Lees ook: Als de lente komt, dan stuur ik jou: lessen uit Amsterdam

Donderdag 8 maart trok een Vlaamse delegatie van Clean Power for Taxis naar Amsterdam. Politici en ambtenaren van de belangrijkste Vlaamse steden en hun taxi-ondernemers waren benieuwd naar de Amsterdamse aanpak en ervaringen rond elektrische taxi’s. In die stad rijden vandaag immers al 650 elektrische taxi’s, terwijl het in Vlaanderen over slechts enkele voertuigen gaat.

Jeroen Schutter en Carla van der Linden van stad Amsterdam lichtten toe hoe de stad wortel en stok hanteert om de luchtkwaliteit in Amsterdam te verbeteren. De stad communiceerde helder en duidelijk aan de taxi-ondernemers waar ze naartoe wilde en zette met hen een constructieve dialoog op.

De Hogeschool van Amsterdam ondersteunt deze transitie naar schone lucht met toegepast onderzoek. De ervaringen van de taxisector werden toegelicht door Hedy Borrema (TCA) en Hans Rottier (BIOS-groep). De delegatie bezocht natuurlijk ook de schone taxistandplaats aan het Amsterdamse Centraal station.

Het bezoek gaf de deelnemers veel inspiratie en vooral ook goesting om ook in Vlaanderen versneld werk te maken van de elektrificatie van de taxisector. Het doel van Clean Power for Taxis, 10% van de Vlaamse taxivloot elektrisch in 2020, komt zo binnen handbereik. 

Presentaties:

Mediabelangstelling:

Foto's: