U bent hier

Begeleiding bij plannen en uitvoeren van concrete milieuzorgacties en -maatregelen

Voor: 
Lokale besturen, Ondernemingen en organisaties
Draagt bij aan: 
Betaalbaar en kwaliteitsvol wonen, Een circulaire gemeente, Een klimaatneutrale gemeente, Een participatieve gemeente, Een bruisende gemeente, Een groene gemeente, Een goede ruimtelijke planning, Een modeldienstverlener, Een ondernemende gemeente, Een veilige gemeente, Een vlotte mobiliteit, Een warme en zorgzame gemeente

We begeleiden lokale besturen en organisaties bij het plannen en uitvoeren van hun concrete milieuzorgacties en -maatregelen Hierbij zorgen we steeds voor een sterke betrokkenheid van personeel en stakeholders in dit proces. 

Bij weinig organisaties staat de gedragscomponent zo centraal als bij Ecolife. In de milieuzorgcampagnes krijgt de bijdrage die de medewerkers zelf kunnen leveren door middel van duurzaam gedrag in de organisaties steeds prioritair aandacht. Ecolife hanteert daarbij verschillende instrumenten en methodes en komt in samenwerking met de opdrachtgever tot een aanpak op maat. Kenmerkend voor onze aanpak zijn participatie en empowerment: interne en externe stakeholders worden actief en procesmatig betrokken bij het uitvoeren van milieuzorgtrajecten.

Enkele voorbeelden:

  • Methodiek "Ecoteam @ Work" bij jeugdinstellingen Ter Elst en Bethanië.
  • Ondersteuning bij uitvoering Klimaatplan in Asse, Diest, Herent, Liedekerke en Beersel.
Hoe gaat u aan de slag?

Contacteer Ecolife voor meer informatie of een offerte op maat: 016 22 21 03, info@ecolife.be .

Getuigenissen van klanten: 

"We gingen samen met Ecolife in tandem aan de slag met participatiemethodieken zoals het klimaatcafé en de tekentafel en bijhorende communicatie naar de inwoners van Diest. Deze participatiemomenten zorgden alvast voor nuttige inspraak bij de opmaak van het klimaatactieplan. We legden ook contacten met de burger die belangrijk zijn bij uitvoering van het plan nadien. De begeleiding van Ecolife verliep volgens het ‘train-the-trainer’ principe. Zo heb ik niet alleen know how opgedaan, maar ook vertrouwen voor toekomstige activiteiten rond burgerparticipatie in Diest."

stad Diest
Ellen Lens, duurzaamheidsambtenaar