Projectoproep Growfunding / Bond Beter Leefmilieu 2019 | Bond Beter Leefmilieu

U bent hier

Projectoproep Growfunding / Bond Beter Leefmilieu 2019

Heb jij een projectidee dat je wijk, gemeente, of zelfs heel Vlaanderen duurzamer kan maken? Een plantenruilcafé, biologische zwammen gekweekt op koffiedik, nachtlampjes gemaakt van gerecycled plastic, of nog iets helemaal anders? Dan is de projectoproep van Growfunding en Bond Beter Leefmilieu zeker iets voor jou! Via deze projectoproep kan je geld, middelen en talent bij elkaar brengen om jouw project te realiseren. Als je project geselecteerd wordt, krijg je persoonlijke begeleiding voor jouw Growfunding-campagne. Dien je projectvoorstel in voor 27 april 2019.

Wie mag deelnemen?

Verenigingen of organisaties, maar ook informele groepen en personen. Ook profitorganisaties mogen deelnemen.

Wat zijn de criteria om deel te nemen?

 • Het project streeft naar duurzaamheid
 • Het project heeft een maatschappelijke impact
 • Het project vindt plaats in Vlaanderen of Brussel
 • Er zijn tijd of middelen om met de campagne bezig te zijn
 • Verplichte aanwezigheid op de workshops (zie verder)

Een voorbeeld: Pad en Stoel (12.700 euro)

 

Wat is Growfunding? 

Growfunding zet participatieve financiering in als een middel tot maatschappelijke verandering. Via crowdfunding vloeit geld en middelen naar projecten met een positieve impact op de samenleving. Op die manier wordt de ‘crowd’ of ‘massa’ gemobiliseerd om deel te nemen aan projecten die elk op hun manier een antwoord bieden op hedendaagse maatschappelijke uitdagingen. Growfunding/Bond Beter Leefmilieu is een samenwerking tussen Growfunding en Bond Beter Leefmilieu. De samenwerking focust zich specifiek op projecten van organisaties die de transitie naar een duurzame samenleving versnellen. Laat je alvast inspireren door projecten op www.growfunding.be/bbl​.  

Wat wordt van je verwacht?

Wie meedoet aan een Growfunding-campagne geniet van een begeleiding door Growfunding. Hiernaast moet de indiener ook persoonlijk investeren in het project. Zo wordt verwacht dat je een netwerkanalyse uitvoert, aanwezig bent op de vormingsmomenten, communicatiemateriaal uitwerkt, en een tijdsinvestering van ongeveer 1u per dag inplant in de periode dat de campagne loopt. 

Hoe verloopt de projectoproep?

 • Bond Beter Leefmilieu lanceert twee projectoproepen waarbij je je project kan insturen. De volgende indiendatum valt op 27 april 2019.
 • Je stuurt een projectvoorstel in. Onze jury selecteert beloftevolle projecten.
 • Ieder geselecteerd project krijgt twee workshops, waarin we je begeleiden naar een succesvolle Growfunding-campagne. 
 • De vormingsmomenten geven je een goed beeld van wat je zal moeten doen om jouw Growfunding tot een geslaagd einde te brengen. Ga er met de juiste mensen naartoe.​
 • Je zorgt ervoor dat je projectidee af is voor je aan de campagne begint. Dankzij de vormingen weet je wat/wie je nodig hebt, wat je doelen zijn, hoeveel tijd je zal nodig hebben. Met een vaag idee is het moeilijk een gerichte campagne te maken
 • Wanneer je campagne helemaal klaar is, komt je project online op het Growfundingplatform. Tijdens de campagneperiode voer je als projecteigenaar campagne. 
 • Eens je campagne gepubliceerd is, heb je 100 dagen om je streefbedrag op te halen. Ook tijdens de campagneperiode kan je rekenen op ondersteuning en ons advies.
Janne Ruszkowski
Netwerkmedewerker
janne [dot] ruszkowski [at] bblv [dot] be
02 282 17 23