Growfunding / Bond Beter Leefmilieu 2019 | Bond Beter Leefmilieu

U bent hier

Growfunding / Bond Beter Leefmilieu 2019

Heb jij een projectidee dat je wijk, gemeente, of zelfs heel Vlaanderen duurzamer kan maken? Een plantenruilcafé, biologische zwammen gekweekt op koffiedik, nachtlampjes gemaakt van gerecycled plastic, of nog iets helemaal anders? Dan is de projectoproep van Growfunding en Bond Beter Leefmilieu zeker iets voor jou! Via deze opleiding kan je geld, middelen en talent bij elkaar brengen om jouw project te realiseren. Als je project voldoet aan onze criteria, krijg je persoonlijke begeleiding voor jouw Growfunding-campagne. Dien je projectvoorstel in voor 20 oktober 2019.

Wie mag deelnemen?

Verenigingen of organisaties, maar ook informele groepen en personen. Ook profitorganisaties mogen deelnemen.

Wat is Growfunding? 

Growfunding zet participatieve financiering in als een middel tot maatschappelijke verandering. Via crowdfunding vloeit geld en middelen naar projecten met een positieve impact op de samenleving. Op die manier wordt de ‘crowd’ of ‘massa’ gemobiliseerd om deel te nemen aan projecten die elk op hun manier een antwoord bieden op hedendaagse maatschappelijke uitdagingen. Growfunding/Bond Beter Leefmilieu is een samenwerking tussen Growfunding en Bond Beter Leefmilieu. De samenwerking focust zich specifiek op projecten van organisaties die de transitie naar een duurzame samenleving versnellen. Laat je alvast inspireren door projecten op www.growfunding.be/bbl​.  

Wat wordt van je verwacht?

Wie meedoet aan een Growfunding-campagne geniet van een begeleiding door Growfunding. Hiernaast moet de indiener ook persoonlijk investeren in het project. Zo wordt verwacht dat je een netwerkanalyse uitvoert, aanwezig bent op de vormingsmomenten, communicatiemateriaal uitwerkt, en een tijdsinvestering van ongeveer 1u per dag inplant in de periode dat de campagne loopt. 

Wat zijn de criteria om deel te nemen?

  • Het project streeft naar duurzaamheid
  • Het project heeft een maatschappelijke impact
  • Het project vindt plaats in Vlaanderen of Brussel
  • Er zijn tijd of middelen om met de campagne bezig te zijn
  • Verplichte aanwezigheid op de workshops (zie verder)

Een voorbeeld: Pad en Stoel (12.700 euro)

Mogelijke indieners zijn verenigingen of organisaties, maar informele groepen en personen. Om je projectidee in te dienen stuur je een korte omschrijving, richtbedrag, doel van het project en jouw contactgegevens naar Janne Ruszkowski (janne.ruszkowski@bblv.be). 

Janne Ruszkowski
Netwerkmedewerker
janne [dot] ruszkowski [at] bblv [dot] be
02 282 17 23