130 energiezuinige woningen openen de deuren | Bond Beter Leefmilieu

U bent hier

130 energiezuinige woningen openen de deuren

Persbericht Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen

dinsdag 18 oktober 2011

Gratis tickets bouwbeurs Hout & Groen Wonen

“Volgens mij wordt het in de toekomst vanzelfsprekend om op deze manier te bouwen”, vertelt Gert Camerlinck over zijn energiezuinige renovatie in het Ecobouwers Magazine. Dit magazine zit op 19 oktober bij De Standaard. Gert Camerlinck is één van 130 eigenaars die van 5 tot 13 november mensen rondleidt in zijn huis. Bond Beter Leefmilieu organiseert dan al voor de 14de maal Ecobouwers Opendeur. Inschrijven kan vanaf 19 oktober op www.ecobouwers.be.

Geen verkoopspraatjes maar echte ervaringen

Tijdens de weekends van 5 & 6 en 11, 12 & 13 november kan je gratis binnenkijken in meer dan 130 lage-energiewoningen. Het concept van Ecobouwers Opendeur? Geen verkoopspraatjes, maar echte ervaringen over hoe duurzaam en energiezuinig bouwen verloopt in de praktijk. De eigenaars van de woningen verzorgen de rondleiding. Zij tonen de bezoekers welke technieken tot energiebesparing leiden, hoe ze deze zelf hebben toegepast en vanuit welke filosofie ze dit gedaan hebben. Zij geven uitleg over het energieconcept, de isolatie en de verwarming. Je hoort ook alles over de gebruikte materialen en de samenwerking met de bouwpartners.

Wat mag je verwachten?

Je krijgt in kleine groepjes gedurende anderhalf uur een warm onthaal bij de mensen thuis. Je kunt kiezen uit een brede waaier van woningen: bio-ecologisch, passief, strobalenwoningen of renovaties in de stad. Wil je een houtskelet in opbouw gaan bekijken of eens binnenpiepen in een volledig afgewerkt passief appartement? Er is altijd wel een interessant bouwproject in jouw buurt dat de deuren openstelt. Wil je meerdere projecten op één dag gaan bezoeken onder professionele begeleiding? Schrijf je dan in voor een van de thematours.

In het aanbod zitten ook 19 gecertificeerde passiefhuizen. Tijdens de Internationale Passiefhuisdagen, van 11 tot 13 november, kan je ook in Wallonië en in onze buurlanden passieve bouwprojecten gaan bekijken.

Op 19 & 20 november vindt de ecologische bouwbeurs Hout & Groen Wonen plaats in de Waagnatie in Antwerpen. Wie inschrijft voor Ecobouwers Opendeur kan het weekend daarna gratis naar de beurs Hout en Groen Wonen.

Opgelet: de plaatsen voor de activiteiten van Ecobouwers Opendeur zijn beperkt en inschrijven is verplicht. Aanmelden kan vanaf 19 oktober op www.ecobouwers.be.

Meer informatie over de beurs Hout & Groen Wonen: www.houtengroenwonen.be

Ecobouwers Opendeur werd mogelijk dankzij de steun van radio2, Bostoen, Viessmann, VIBEn PHP, BB&V, Immoweb, Ytong, Silka, Wienerberger.