Europees klimaatbeleid: hou de klimaatopwarming onder 2°C

Het is de komende weken erop of eronder voor het klimaatbeleid in Europa – en bij uitbreiding ook buiten Europa. Kom zelf in actie en schrijf onze europarlementsleden aan. Om het beslissingsproces de goede kant uit te sturen, lanceerden CAN Europe, Greenpeace, WWF en Friends of the Earth een campagne om de parlementsleden dringend aan te porren tot meer zin voor verantwoordelijkheid.

Bezoek www.timetolead.eu en spoor uw europarlementsleden aan om het klimaat voorop te zetten tijdens de stemmingen in het Europese halfrond.

Op de onderhandelingstafel liggen de voorstellen in verband met hernieuwbare energie, industrie, CO2-doelstellingen tegen 2020, die de Europese Commissie begin dit jaar lanceerde. Zowel het Europees parlement als de Raad van ministers moeten zich over die voorstellen uitspreken. De discussies gaan echt niet de goede richting uit, en dat is dramatisch.

Veel parlementsleden zijn zich blijkbaar niet bewust van de implicaties van een verzwakt Europees klimaatbeleid. Zonder Europees leiderschap dreigt het internationaal bijzonder moeilijk te worden om een globaal akkoord te bereiken, met landen als China, India en Brazilië. En dat is toch wat ook en vooral industrie en conservatieve partijen willen.

Via de site kan u onze parlementsleden rechtstreeks mailen. U vindt er achtergrondinfo. En een viraal te verspreiden filmpje. Zeker doen, het is nu of nooit!

Klimaatbeleid