Nucleair forum promoot kernenergie

Het lijkt erop dat de nucleaire sector na de kaakslagen van de kernramp in Fukushima, op zoek is naar een nieuwe adem. Na hun niet zo neutrale nucleaire promocampagne in 2009 met de befaamde “ja/nee” posters gaat het Nucleair Forum opnieuw de boer op.

Het Forum zal in verschillende Belgische steden naar de mensen trekken, om hen uit te nodigen hun vragen over kernenergie en al haar toepassingen te stellen. Hun vragen en de antwoorden hierop zullen nadien te lezen zijn op de website www.kernvragen.be. De campagne “Kernenergie in vraag en antwoord”, lijkt verdacht veel op een campagne die van één van de belangrijkste leden van het Nucleair Forum. Ook Electrabel heeft een website (www.indialoog.be) om op een “objectieve” manier al uw prangende energievragen te beantwoorden.

De nucleair sector heeft begrepen dat het tijd is voor een nieuwe promostunt. Sinds de kernramp in Fukushima, in maart 2011, is het draagvlak voor kernenergie verder aan het wegkwijnen. Uit een bevraging die Greenpeace in november liet uitvoeren door IPSOS blijkt dat twee op drie Belgen de drie oudste kerncentrales het liefst ziet sluiten in 2015.

De vragenronde van het Nucleair Forum is de voorbode van een nieuwe grootschalige mediacampagne in het voorjaar van 2012. Niet toevallig de periode waarin beslist zal worden over de sluiting van de oudste drie kerncentrales in 2015. De strijd om de publieke opinie kan opnieuw beginnen.

Kernuitstap