Reactie BBL op het bereikte ontwerpakkoord van de ministers van Leefmilieu

​Na meer dan zes jaar onderhandelen hebben de ministers van Leefmilieu vannacht eindelijk een ontwerpakkoord bereikt over de verdeling van de klimaatinspanningen in België. Het akkoord voorziet in een verdeling tussen Vlaanderen, Wallonië, Brussel en de federale over​ de vermindering van de uitstoot van b​r​oeikasgassen​, hernieuwbare energie​, de verdeling van opbrengsten uit de verkoop van uitstootrechten en de bijdrage aan het internationale klimaatfonds. De officiële cijfers worden maandag voorgesteld.

"Het akkoord over de verdeelsleutel is zoals een trein met vertraging. Goed dat het er eindelijk is, maar het laat een wrang gevoel achter waarom het zo lang moest duren. Nu de kogel door de kerk is, komt het er op aan dat de ministers snel werk maken van concrete maatregelen​ rond interne reductie en klimaatfinancering​", ​zegt Johannes Nissen van Bond Beter Leefmilieu.​

​Het is voorlopig wachten op de officiële cijfers van het akkoord, die volgen maandag. Bond Beter Leefmilieu​ volgt de ontwikkelingen op de voet en reageert maandag op de officiële verdeelsleutel(s).

Klimaatbeleid