Roos Van Acker, Tom Kestens en Manfred spelen hoofdrol in eerste Facebook-novelle

Dit jaar staat Met Belgerinkel naar de Winkel volledig in het teken van De Liefde. Daarom besloten de organisatoren van de fietscampagne om rond dit romantische thema een heuse novelle op poten te zetten. Niet op televisie, maar op het sociale en interactieve platform Facebook. Hoofdrollen zijn er voor de schone Roos Van Acker, mooie jongen Tom Kestens, bedrieger Pascal en bovenal: Manfred, het (gestolen) stalen ros waarmee alles begint.

Om de novelle op te starten werd het Facebookprofiel van Roos gebruikt. Daar ontvouwde zich al snel de eerste verhaallijn, met de aankoop van een nieuwe fiets, Manfred, en de diefstal ervan kort daarna. Het scenario van de allereerste Facebook-novelle bevat dan ook alle klassieke ingrediënten om een pittig verhaal te brouwen: humor, drama, intriges, bedrog en uiteraard liefde.

Fictie wordt realiteit

Omdat de novelle zich in de eerste plaats op een sociaal en interactief platform ontwikkelde, kregen de Facebook-vrienden van Roos een bijzonder actieve rol toebedeeld in het verhaal. Zij voedden mee het verhaal en gaven zonder het te weten boeiende suggesties. Soms werd fictie zelfs even realiteit. Had het scenario de valse biecht in petto van een dief die enkel uit was op een afspraakje met Roos, dan diende er zich plots écht een valse dief aan die met haar wou afspreken.

Feest in Munthof

Op 7 mei 2011, de start van Met Belgerinkel naar de Winkel, kent de Facebook-novelle een bijzonder echt hoogtepunt met een huwelijksfeest in het Antwerpse Munthof, in aanwezigheid van Roos Van Acker. Verder hoor je er de mooiste

liefdesgedichten en schitterende live muziek van G.T. & The Calypso Gigolo’s en vindt er een supergezellige picknick plaats. Koppels die in trouwkledij naar het feest komen, maken bovendien kans op een romantische reis naar Parijs.

Dankjewel!

De initiatiefnemers van deze allereerste Facebook-novelle bedanken Roos Van Acker, Tom Kestens, Pascal Maetens en Michelle Nivelle om in dit aparte verhaal mee te stappen. Maar bovenal bedanken wij de vele Facebook-vrienden van het profiel van Roos. Zij zijn het die deze novelle de nodige dynamiek en zuurstof geven om het online platform te overstijgen. En zij zijn de allereerste interactieve deelnemers aan de allereerste Facebook-novelle. Wie deze novelle nog wil volgen, kan dat doen door vrienden te worden van Roos op facebook.

Het profiel van Roos: http://www.facebook.com/ditisroos

Het youtube-kanaal van Roos: http://www.youtube.com/user/ditisroos